jqr Napisano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 jak w temacie - chcę kupić swój pierwszy rower szosowy do 2500, na co dzień używam roweru na dojazdy do pracy (2x10km dziennie), teraz jeżdżę na starym zmęczonym już mtb czy warto się zainteresować : MERIDA RACE 80 S/M ROWER SZOSOWY 11392076158 - Allegro.pl - ta oferta jest zakończona, ale rower nadal do kupienia ? przymierzyłem się do meridy scultura 80 w tym rozmiarze ramy i mi odpowiada z opisu wynika, że podzespoły są stare, plus napęd "tani" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 Do 2500 nic lepszego niż ten nowy rower z grupą Claris nie kupisz. Do tego masz tani napęd 2x8, w sam raz na codzienne dojazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 Ile masz wzrostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 Tak naprawdę to ciężko znaleźć jakikolwiek plus tego roweru, no może karbonowy widelec (choć na pewno alu karbon). Jeśli budżet 2,5k jest nie do ruszenia w górę to zdecydowanie szukałbym używki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 Obecnie cenę 1800 należy traktować jako cenę za samą ramę, osprzęt traktować jako dodatek.:) Jako rower na dojazdy do pracy i na początek zapoznać się z rowerem szosowym jest ok. Osobiście zwiększył bym budżet i szukał bym używanego gravela, np Marin Nicasio. Gravel będzie rowerem dużo bardziej uniwersalnym, lepiej sobie poradzi z codziennymi dojazdami, gdzie masz różna nawierzchnię i gorszą pogodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jqr Napisano 17 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 W dniu 16.01.2022 o 13:16, skom25 napisał: Ile masz wzrostu? 177cm/68kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Youth Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Jesteś dalej na etapie szukania?, szukasz w jakimś konkretnym miejscu?,mam trochę czasu i mógłbym się rozglądnąć za jakimiś rowerami. Do 2500/2800 śmiało można znaleźć coś lepszego niż claris np. Sora/Tiagra (oczywiście używka)byłaby w tym budżecie a podzespoły nie są o wiele droższe według mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jqr Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 już kupiłem, finalnie podjechałem osobiście i kupiłem delikatnie taniej na moim etapie chyba tylko suport i korba mogły by być lepsze, ale zobaczę czy mi szosa podejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Nie jest to zły rower, za taką cenę nawet całkiem niezły. Szkoda ze manetki starego typu, bo to dość mocno psuje estetykę. Korby i suportu na razie nie ruszaj, zobacz jak Ci pasują przełożenia. Ja bym zastanowił się nad innymi oponami, bo w takich rowerach na ogół są niskie, kiepskie modele. Za takie pieniądze na pewno było warto. Najtańszy Kross Vento 1.0 ( już ich nie ma), parę lat temu był sporo droższy i był na gorszym osprzęcie. Myślę że jak pojeździsz 2-3 sezony, to sprzedając wcale wiele nie stracisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.