Skocz do zawartości

[4000-4500] Kross Level 5.0 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 15.01.2022 o 16:14, marekp917 napisał:

W podobnej cenie masz Rometa Mustanga Evo 2, teraz na promce

https://www.romet.pl/Rower,MUSTANG_EVO_2,10,767,768,15271,2020.html#000000bfb9bf-16

Rower prawie zakupiony ( czeka na opłacenie) , ale zwróciłem uwagę ze to rok 2020. Rama karbonowa w tej cenie jest OK, tzn jak jakością tego karbonu ? Czy osprzęt jest lepszy niż M6 z 2022 ?

Jeżdżę głownie po lesie , dogi polne 30% to miasto.

• Mod Team
Napisano

W Evo2 osprzęt masz o grupę wyższy + sztywne osie ( prawdopodobnie jeszcze w poprzednim standardzie - nie boost ), ale podstawowy amortyzator powietrzny ( w M6 jest sprężynowy ).
Rama pewnie się niczym szczególnym nie wyróżnia - ot tani karbon robiony w Chinach, jak większość zresztą.

Napisano

Oryginalne opony to Michelin Country Grip'R 29×2,1. Według specyfikacji są to opony typowo w teren

Z racji że udało mi się wyrwać rower w dobrej cenie zostało mi trochę budżetu na dodatki.

Jakie opony były by dobre na jazdę 60% las, drogi polne , 40% asfalt kostka brukowa ?

Warto iść w system bezdętkowy ? Czy na obręcze Schurmann SDR-21 alu. dwukomorowe oczkowane założę opony bezdętkowe

Myślałem o oponach Maxxis Ikon 29” x 2,20” 3C Maxxspeed EXO TR https://www.rowerystylowe.pl/p-11197/opona-rowerowa-maxxis-ikon-29-x-220-3c-maxxspeed-exo-tr

Napisano

Teraz pytanie Romet mógł zamontować przerzutkę XT a manetka SLX czy sklep od którego kupiłem coś podmienił. Działa to prawidłowo, przerzutki sa chyba na podobnym poziomie.

Robić z tego powodu jakąś aferę ? Boje się aby gwarancja była zachowana.

Napisano
Godzinę temu, Tygrysek2002 napisał:

Robić z tego powodu jakąś aferę ? Boje się aby gwarancja była zachowana.

Byłbyś chyba pierwszą osobą, która by się żaliła że dostała dużo lepszą przerzutkę, w cenie gorszej :D Według mnie SLX to taka dziwna grupa, przejściowa i chyba zapychająca miejsce. Nie wnosi praktycznie nic w stosunku do Deore, kosztuje więcej, a do XT ma daleko.

Nie ma to nic do gwarancji. Jeżeli się nic nie zmieniło, a wątpię, to aby utrzymać gwarancję musisz mieć ramę bez modyfikacji i skok widelca taki jak fabrycznie. Nikt Ci nie może zabronić zmiany przerzutki.

Napisano
W dniu 22.01.2022 o 20:02, skom25 napisał:

Nie ma to nic do gwarancji. Jeżeli się nic nie zmieniło, a wątpię, to aby utrzymać gwarancję musisz mieć ramę bez modyfikacji i skok widelca taki jak fabrycznie. Nikt Ci nie może zabronić zmiany przerzutki.

Chyba niestety ma, jeżeli w specyfikacji jest SLX a mam XT to na przerzutkę już nie mam gwarancji.

Napisano

Miałem na myśli gwarancję na cały rower, no ale celna uwaga.

Pozostaje napisać do Rometa i wyjaśnić sytuację.

No ale tak prawdę mówiąc, co się może stać z przerzutką?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...