Oloo Napisano 13 Stycznia 2022 Napisano 13 Stycznia 2022 Witam, mam stary rower szosowy, którego używam do dojazdów do pracy w deszczowe dni i zimą. Niestety piasty są już luźne, bębenek czasem przeskakuje i średnio raz w miesiącu strzela mi szprycha. Rozebrałem, wyczyściłem i przesmarowałem ale uszczelki puszczają i niestety efekt nie jest zadowalający. Chciałbym kupić jakieś używane koła i wymienić przód i tył i przełożyć kasetę. To są moje aktualne piasty w wersji ośmiobiegowej. Jakie parametry mają mieć nowe koła żeby się to wszystko ładnie połączyło i weszła stara kaseta? Dzięki za pomoc
abdesign Napisano 13 Stycznia 2022 Napisano 13 Stycznia 2022 FH-1055 to chyba były z bębenkiem 7s... być może i były takie na 8s. No ale zakładając że masz kasetę 8s to możesz ją założyć zarówno na bębenek 8/9/10 jak i na 11road - tu po prostu jest dodatkowa podkładka niwelująca różnicę w szerokości korpusu kasety 10 i 11
Oloo Napisano 13 Stycznia 2022 Autor Napisano 13 Stycznia 2022 Dzięki, znalazłem coś takiego. Jest szansa, że te koła będą pasować?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.