Manley Napisano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Hej, przejrzałem forum , ale nie znalazłem pomysłu jak naprawić luźne mocowania uchwytu na bidon w ramie. Jeden gwint kręci się już w kółko, drugi luźny. Bidon lata mi na boki i na dodatek trzeszczy niemiłosiernie. Nie mam pomysłu innego niż szybkozłączki, ale wolałbym jakieś trwałe rozwiązanie. Może ktoś z was uporał się z tym skutecznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Rozumiem, że chodzi Ci o otwory w ramie, do których przykręca się koszyk na bidon? Jeśli tak, to temat nie będzie prosty. Reklamuj, jeśli rower jest na gwarancji. A jak nie - musisz znaleźć kogoś dysponującego odpowiednimi narzędziami, żeby zamontował Ci w ramie nowe nitonakrętki. Te luźne trzeba będzie jakoś usunąć, najpewniej przez rozwiercenie, ale to też nie będzie łatwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Ogarnięty serwis rowerowy wymieni te inserty czy nitonakrętki bez problemu, usługa za około 50 PLN. Chyba, że to jakaś niestandardowa konstrukcja. Samemu bez narzędzi będzie ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manley Napisano 12 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 11 minut temu, TheJW napisał: Rozumiem, że chodzi Ci o otwory w ramie, do których przykręca się koszyk na bidon? Tak, nity są luźne w tych otworach. Rower 2018, dawno po gwarancji niestety :-). 4 minuty temu, some1 napisał: Ogarnięty serwis rowerowy wymieni te inserty czy nitonakrętki bez problemu Ta, byłem w jednym i patrzyli na mnie jakbym oczekiwał jakichś cudów. Rama standard Scott Scale XL. Lokalny serwis Scotta oględnie rzecz ujmując się nie stara, już próbowałem ślizg do linek u nich znaleźć i skończyło się na dystrybutorze Scotta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Kwestia serwisu. Właśnie w Scale'u miałem kiedyś podobny problem bo wkręcając krzywo śrubę zerwałem jeden insert a śruba utknęła w środku. Nie znam kompletnie tej firmy, to pierwsze co wyskoczyło w google, ale możesz tam zapytać, mają taką pozycję w cenniku: https://bukbike.pl/serwis-rowerowy-szczecin/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 To co masz trzeba rozwiercić, a wstawienie nitonakrętki to minuta jak ktoś ma narzędzia ( popytaj w serwisach samochodowych). Jak nie, to poszukaj na YT jak samemu zamontować nitonakrętkę za pomocą śruby i nakrętki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 Gwintownikiem zrobić pod 6mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 No i ile będzie tam miał tego gwintu? Niecałe dwa zwoje? Będzie sobie potem każdy koszyk rozwiercał pod 6mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manley Napisano 12 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 1 godzinę temu, skom25 napisał: To co masz trzeba rozwiercić, a wstawienie nitonakrętki to minuta jak ktoś ma narzędzia ( popytaj w serwisach samochodowych). Jak nie, to poszukaj na YT jak samemu zamontować nitonakrętkę za pomocą śruby i nakrętki. Wygląda na wykonalne 🙂. Jedyne co zostaje ustalić, to grubość ścianki ramy żeby dobrać odpowiednią nakrętkę. Po rozwierceniu powinno być coś widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.