Skocz do zawartości

[3500] Cross damski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Las i polne drogi, rzadziej szosa.
Dla dziewczyny 155 cm wzrostu i 55kg wagi, obecnie do roweru nieprzekonanej, więc coś, co ją samo popchnie na trasę. ;)
Raczej cross i coś damskiego, żeby jednak komfortowo wsiadła.

Pytanie dodatkowe, kiedy kupić i gdzie przymierzyć - przydałaby się opcja doradztwa na miejscu co do rozmiaru, przymiarka jakaś (okolice Poznania).
Z góry dzięki za pomoc i witam ponownie po... huh, 9 latach. ;)

Napisano

Przeglądając ofertę to widzę, że czego bym nie brał, to rozmiar najmniejszy, więc przymierzanie to raczej pod siodełko. ;)
Coś co mnie blokowało to 'damski' w dopisku - zakładam, że kierować się po prostu tym, by rama było nieco niżej.

Dzięki za odpowiedź, w piątek lecę do Deca i zobaczę z czym to się je.

Żeby mieć nieco lepszy wybór, takie rowery jak
Giant Roam 2 Disc 2021 https://sprint-rowery.pl/rower-crossowy-giant-roam-2-disc-2021
UNIBIKE Crossfirelds LDS https://www.unibike.pl/crossfirelds.html
też bez problemu mogę rozważyć?
Dziewczyna nigdy nie jeździła na rowerze, więc każde ułatwienie typu niska masa roweru się nada.
I ponawiam pytanie, rowery na ten rok się wyprzedały czy dopiero do sprzedaży wejdą? 😜

Napisano

Rowerów jak i wiele innych produktów to brakuje od czasu nastania pandemii... Trzeba szukać, polować, zapisywać się...

Amortyzatory sprężynowe w obu wymienionych przez Ciebie rowerach będą słabo/bardzo słabo działać pod taką "ciężką" wagą kierowniczki 😀, przynajmniej w takiej postaci jak wychodzą  fabryki. 

W Riverside jest powietrzny dzięki czemu można ustawić odpowiednią twardość. Poza tym napęd 1x11 w Riverside jest zdecydowanie lepszy na początek przygody z rowerem.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Trochę minęło, celowałem na okazję i okazja mi wyszła taka, że rower jest o 100 zł droższy i to gdy jest w promocji, bo ostatni miesiąc wisiał za 300 zł drożej.

W dalszym ciągu decathlon to dobra okazja, czy jednak urodziły się teraz lepsze opcje? Przejrzałem kilka wątków i po prostu wymiękam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...