Agromajster Napisano 11 Stycznia 2022 Napisano 11 Stycznia 2022 Witam, kiedyś obiło mi się o uszy, że amortyzator SR Suntour zeron da się przerobić na powietrzny. Widziałem też, że nowe roczniki są wyposażone w sprężynę powietrzną. Stąd moje pytania: czy taki widelec faktycznie da się przerobić na powietrze? Czy jego praca się polepszy? Ile coś takiego może kosztować? Czy może bardziej opłaca się go sprzedać, dołożyć parę stówek i kupić RS Yari na debonairze z demontażu? Cytuj
woojj Napisano 11 Stycznia 2022 Napisano 11 Stycznia 2022 jakość pracy sprężyny w każdym wypadku jest lepsza.....ale waga wyższa. Cytuj
Agromajster Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Napisano 11 Stycznia 2022 Cytat jakość pracy sprężyny w każdym wypadku jest lepsza.....ale waga wyższa. Możliwe, jednak mam wrażenie że obecna sprężyna jest dla mnie za twarda (w pozycji "atakującej" amortyzator się w ogóle nie ugina), a nie widziałem nigdzie takich sprężyn o innych twardościach. A na masie mi nie zależy bo rower to Dartmoor Hornet. Cytuj
ACTIVIA Napisano 12 Stycznia 2022 Napisano 12 Stycznia 2022 Da się przerobić. Na podstawie części z Aiona to Koszt ok. 300zl Na podstawie części z Aurona to Koszt ok. 350zl Cytuj
Agromajster Napisano 12 Stycznia 2022 Autor Napisano 12 Stycznia 2022 Cytat Da się przerobić. Na podstawie części z Aiona to Koszt ok. 300zl Na podstawie części z Aurona to Koszt ok. 350zl A czy wtedy tłumik też jest wymieniany na RC czy zostaje seryjny? Cytuj
ACTIVIA Napisano 12 Stycznia 2022 Napisano 12 Stycznia 2022 Mówimy o samej komorze powietrznej. Gdybyś chciał wymienić tłumik na RC to wraz z pokretłami, tłumik by cię wyniósł z 600zł Cytuj
Agromajster Napisano 12 Stycznia 2022 Autor Napisano 12 Stycznia 2022 Cytat Mówimy o samej komorze powietrznej. Gdybyś chciał wymienić tłumik na RC to wraz z pokretłami, tłumik by cię wyniósł z 600zł Dobra, póki co dziękuję bardzo za informacje😁, jak się zdecyduję to dam znać przez firmowy kontakt Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi