Gość Paulina Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Cześć,jako że szkoda mi pieniędzy na bikefiting w tym momencie i chciałabym +/- dopasować rozmiar roweru pod siebie mając 167cm wzrostu /77cm prze kroku. Jaki rozmiar ramy byłby na mnie ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Oj... zależy od wielu czynników, producenta, geometrii innych parametrów niż tylko wzrost od preferowanej pozycji - kupa tego jest co determinuje finalnie rozmiar. Ale żeby nie zostawić Cię z niczym to przy klasycznej geometrii - okolice "50'ki" czyli tyle mniej więcej powinna mieć wirtualna linia przeprowadzona poziomo pomiędzy środkiem rury sterowej wyprowadzony z jej wierzchu a środkiem rury podsiodłowej/sztycy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Paulina Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Właśnie wcześniejszy rower jaki miałam to był trek rozmiar 50 i przy dłuzszych trasach bolały mnie plecy w dolnej części,zastanawiam się czy był za mały czy może za duży ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 albo zbyt pochylona pozycja albo zbyt wyprostowana albo źle ustawione siodło albo 86 różnych innych rzeczy. Szosa w przeciwieństwie do innych rowerów znacznie mniej wybacza. ps. naprawdę nie da się tak wskazać bez konkretnego modelu szosy, znajomości preferencji użytkownika co do pozycji i wielu rzeczy wskazać uniwersalnego rozmiaru. Można jedynie podpowiedzieć okolice w jakiej należy rozpoczynać poszukiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Paulina
Cześć,jako że szkoda mi pieniędzy na bikefiting w tym momencie i chciałabym +/- dopasować rozmiar roweru pod siebie mając 167cm wzrostu /77cm prze kroku.
Jaki rozmiar ramy byłby na mnie ? ?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.