Gość Kamil Napisano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Mam rower bmc alr01 w rozmiarze 57. Sam mam 185 cm. Rower wydaje mi się za duży, ale to moja pierwsza szosa, stąd też nie wiem jak powinienem się na niej czuć. Czy rzeczywiście ten rozmiar jest dla jeszcze wyższych osób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Który dokładnie ALR01? Rocznik. Jaki masz przekrok? Doprecyzuj informacje ale jak patrzę na geo jakiegoś randomowego alr01 to jeśli nie masz jakiegoś kosmicznie dużego przekroku powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 To rok 2016. Mój przekrok to 88cm. Wniosek, że rower jest za duży nasunął się między innymi przez próbę ułożenia rzepki nad środkiem pedała przy regulacji wysunięcia siodełka. Jest wysunięte maksymalnie do przodu, a w dodatku sztyce z offsetem musiałem zamienić na zwykłą. Dziękuję za zainteresowanie tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Nie no, bez jaj, ower za duży przy tym przekroku nie jest. Szukałbym raczej ograniczeń w organizmie. Mostek jest farbyczny? Wrzuć fotkę roweru, jak to wygląda z boku. Możesz dać też drugą kiedy na nim siedzisz z korbą na dole (maksymalnym wyproście nogi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 https://photos.app.goo.gl/8HCZ5SPaLQmKrLgC7 niewiele pewnie widać na tych zdjęciach, bo to screeny z filmu. Głównie chodzi o te rzepkę. Nie czuję jakiegoś ogromnego wyciągnięcia jeśli chodzi o tulów. Mostek jest chyba fabryczny-120 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Nie jest źle, na pewno rama nie jest za duża. Pomyślałbym za to o siodełku. Na tym pierwszym zdjęciu wygląda jakby nosek był skierowany do góry - ustawić w poziomie lub lekko w dół. Na kolejnych zdjęciach wygląda jakbyś siedział na samym końcu siodełka a nie na środku (może mi się wydaje). Jeśli przesuwasz do tyłu podczas jazdy to z automatu pedałujesz "do przodu". Jeśli rzeczywiście tak jest to prawdopodobnie obecne siodełko jest za wąskie i instynktownie szukasz lepszego podparcia, warto pomyśleć nad zmianą siodełka na dopasowane do twojej budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kamil Napisano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Ok, dziękuję za poświęcony czas. Jak tylko przyjdzie lekkie ocieplenie będę metodą prób i błędów szukał najwygodniejszej pozycji. Pomyślę również o siodełku. Ewentualnie jeśli nie będę zadowolony zrobię zdjęcia lepszej jakości, zarejestruje się na forum i poszukam pomocy jeszcze raz. Do usłyszenia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Kamil
Mam rower bmc alr01 w rozmiarze 57. Sam mam 185 cm. Rower wydaje mi się za duży, ale to moja pierwsza szosa, stąd też nie wiem jak powinienem się na niej czuć. Czy rzeczywiście ten rozmiar jest dla jeszcze wyższych osób?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.