Skocz do zawartości
  • 0

Rozmiar

Gość Kamil

Pytanie

Mam rower bmc alr01 w rozmiarze 57. Sam mam 185 cm. Rower wydaje mi się za duży, ale to moja pierwsza szosa, stąd też nie wiem jak powinienem się na niej czuć. Czy rzeczywiście ten rozmiar jest dla jeszcze wyższych osób?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

To rok 2016. Mój przekrok to 88cm. Wniosek, że rower jest za duży nasunął się między innymi przez próbę ułożenia rzepki nad środkiem pedała przy regulacji wysunięcia siodełka. Jest wysunięte maksymalnie do przodu, a w dodatku sztyce z offsetem musiałem zamienić na zwykłą. Dziękuję za zainteresowanie tematem.

Nie jest źle, na pewno rama nie jest za duża.

Pomyślałbym za to o siodełku. Na tym pierwszym zdjęciu wygląda jakby nosek był skierowany do góry - ustawić w poziomie lub lekko w dół.

Na kolejnych zdjęciach wygląda jakbyś siedział na samym końcu siodełka a nie na środku (może mi się wydaje). Jeśli przesuwasz do tyłu podczas jazdy to z automatu pedałujesz "do przodu". Jeśli rzeczywiście tak jest to prawdopodobnie obecne siodełko jest za wąskie i instynktownie szukasz lepszego podparcia, warto pomyśleć nad zmianą siodełka na dopasowane do twojej budowy

Ok, dziękuję za poświęcony czas. Jak tylko przyjdzie lekkie ocieplenie będę metodą prób i błędów szukał najwygodniejszej pozycji. Pomyślę również o siodełku. Ewentualnie jeśli nie będę zadowolony zrobię zdjęcia lepszej jakości, zarejestruje się na forum i poszukam pomocy jeszcze raz. Do usłyszenia;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...