grzesiowu Napisano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Witam Ma ktoś z Państwa ramę od Surly z tym rozwiązaniem? Jeśli tak to jak wygląda w praktyce "wciskanie" w nią koła/piasty boost 148mm. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Sorrewicz, zagapiłem się na szprychy i nie zauważyłem Twej pytajki. Co prawda gniotbiusta już nie mam, ale zdążyłem się z nim zaprzyjaźnić i nawet stwierdzam że to jeden z lepszych wymysłów od gbura zza wielkiej kałuży. Jak to działa? Otóż dokładnie tak jak napisane na puszce - lekko rozginasz haki żeby włożyć piastę BOOST, dokręcasz ośkę i po sprawie. W przypadku piast 142mm po prostu wkładasz koło, zakręcasz ośkę nieco "dalej" niż w biuście i voila! Od wewnętrznej strony haka jest frez który ułatwia wszelkie operacje (dokładnej foty haka nie mam). Jakoś nie mogę teraz znaleźć info źródłowego, ale Singletrack popełnił całkiem dobre podsumowanie tematu: Surly Introduce 145mm Hub Standard?! - Singletrack Magazine (singletrackworld.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 Czyli co ... wciskanie 148 w terenie gdzie masz tylko 2 ręce i nie masz stojaka udaje się bez jakiejś wielkiej walki? też jestem ciekaw jak się układ tarcza/zacisk zachowuje - nie trzeba luzować zacisku? pozdr/dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi