abdesign Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Część. Krótkie pytanie: Kim/czym wysłać większy gabaryt typu rower albo koła (ja konkretnie chcę koła wysłać) tak żeby wysyłka nie kosztowała "tyle co owe koła"? Paczka w sumie przecież jest lekka tylko wielka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Stycznia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Do mnie rower przyjechał > 200 km za niecałe 63 zł ( Pocztex ), a wstępnie chyba w DPD wychodziło 102 zł z dodatkowymi opłatami ( ubezpieczenie + coś jeszcze, nie pamiętam ). Są też porównywarki przesyłkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Przy takich dylematach przeważnie wchodzę na stronę jakiegoś brokera kurierskiego (np furgonetka.pl) i patrzę gdzie wychodzi najkorzystniej. Różne firmy mają różne progi cenowe w zależności od wagi i wymiarów, więc bywa różnie w zależności od konkretnej paczki. Najtaniej prawie zawsze Poczta/Pocztex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Dziękuję. Już sobie spojrzałem na te porównywarki. Fakt pocztex króluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R10 Napisano 15 Marca 2022 Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 Potrzebuję wysłać rowerek w oryginalnym kartonie 112*77*17 cm waga do 10 kg - którego przewoźnika polecacie w kraju? Wcześniej kilkukrotnie korzystałem z oferty DPD-Pickup co wychodziło kilkanaście złotych w kraju a 30 euro z Austrii do PL, ale obecnie nie widzę korzystnej pozycji w taryfie DPD dla roweru (w kalkulatorze DPD wyskakuje mi, że żaden wymiar nie może przekroczyć 100 cm) 😥. Jeśli chodzi o Pocztę Polską to trzeba wieźć do urzędu oddawczego (na pocztę), czy może kurier przyjedzie po odbiór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 15 Marca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 Wszystko przecież jest bardzo klarownie napisane na stronie pocztexu, łącznie z usługami jakie oferują (odbiór przez kuriera), cennikiem, maksymalnymi gabarytami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.