Thomass13 Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Witam, mam problem amortyzatorem rock shox to 30 z manetka blokady na goleni. Jest to wersja olejowo-sprezynowa pod koło 26 cali. Amortyzator serwisowany regularnie jeśli chodzi o serwis zerowy zaraz po zakupie oraz co roku podstawowy. Ale tym razem inny problem po zablokowaniu amortyzator się zapada a nie powinien. Może 40% działa sztywności. Został cały rozkręcony wraz z tłumikiem górnym i dolnym blokady. Zostały zakupione uszczelki i cały zestaw po 200h pracy. I moje pytanie ile trzeba wlać oleju w tłumik (amortyzator ma 100 mm skoku)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Wybacz że fonem, ale tak było łatwiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Można użyć tabelki , ale można te bez niej sobie poradzić Mierzysz długość tłumika od oringa do oringa i do tej wysokości zalewasz olej , mierząc od góry do lustra oleju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 8 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Panowie oleju dolałem 5wt oraz zrobłem jak na filmie na you tube unbroken reed. Po założeniu nowych uszczelek, zalaniu nowym olejem tłumika i ogolnie pełnemu serwisowi nie ten amortyzator oczywiście na plus. Robiłem serwis pełny pierwszy raz (zawsze tylko podstawowy) ale z efektu jestem mega zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi