Mikki20 Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Siema, mam problem z moją przerzutką shimano Zee. Wygląda to tak że gdy zrzucam biegi na mniejsze zębatki wózek jest zablokowany i jakby nie naciąga lancucha bo jest w tym samym miejcu gdzie byl gdy lancuch byl na wyzszej zębatce. W drugą strone tego problemu nie ma bo gdy wrzucam bieg z mniejszej zębatki na większą to poprostu łancuch ciągnie wózek i ten sie wydluza. Mam nadzieję ze wiecie o co mnie chodzi :))). Wygląda to tak jakby sprzęglo bylo za mocne az tak ze wozek nie ma siły sie odgiąc, rozkręcalem i próbowalem poluźniac ale ciężka sprawa. Miał ktoś z was coś podobnego i wie jak się z tym uporać? Jeżeli nie wiecie o co mi chodzi to putajcie sie to postaram sie wytlumaczyc problem w jakis inny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Stycznia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Na pewno jest do problem ze sprzęgłem, które wymaga serwisu, przesmarowania, ewentualnie wymiany na nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikki20 Napisano 8 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Ok, dzięki, już próbowalem rozbierac sam czyścilem i smarowalem i nic, ale dzisiaj jade do serwisu i zobaczymy co zrobią, dzięki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 14 Stycznia 2022 Root Admin Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.