MlodyB Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Hej, jakiś czas temu zgubiłem śrubę mocującą jarzmo z siodełkiem. Chodzi o taką, która ma dodatkową, zaokrągloną nakładkę. Znalazłem pasującą śrubę w hurtowni, jednak problemem jest to, że nigdzie nie mogę znaleźć nakładki. Macie jakieś pomysły, gdzie szukać śrub i nakładek, które by pasowały do jarzma? Wrzucam też fotkę, jak wygląda to, czego szukam 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavi Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 podkladka wahliwa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Ewentualnie utnij tą śrubę, a potem powiększ średnicę podkładki żeby weszła na nową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 A jedna z podkładek od klocków do v-brake'a nie da rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 7 godzin temu, MlodyB napisał: Macie jakieś pomysły, gdzie szukać śrub i nakładek, które by pasowały do jarzma? W zaprzyjaźnionym serwisie rowerowym. Nawet jak nie mają nowych, to coś się wygrzebie z kartonu "do wyrzucenia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MlodyB Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 3 godziny temu, kazafaza napisał: A jedna z podkładek od klocków do v-brake'a nie da rady? Wydaje mi się, że ta podkładka jest zbyt chropowata 1 godzinę temu, zekker napisał: W zaprzyjaźnionym serwisie rowerowym. Nawet jak nie mają nowych, to coś się wygrzebie z kartonu "do wyrzucenia". Faktycznie o tym nie pomyślałem. Dzięki za pomysł, popytam trochę w serwisach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Podkładka, chropowata, a jakie to ma niby znaczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MlodyB Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 @skom25 W sumie to nie wiem. Teoretycznie powinno działać, ale mam wrażenie, że gładka podkładka lepiej by się spisała. No i też nie chcę narażać sztycy na uszkodzenia. Jeżeli ktoś z was używał tej podkładki to chętnie się dowiem jak sobie daje rade w takim miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Ona jest chropowata na zdjęciu - bo to przykładowe zdjęcie z jakimś chińskim klockiem. Jak kupisz porządny klocek to on ma gładką podkładkę stożkową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.