J67 Napisano 6 Stycznia 2022 Napisano 6 Stycznia 2022 Witam. Mam sztywny rower z oponami o wysokim ciśnieniu. Jeśli korzystam z nawigacji, to telefon mam w siatkowej kieszonce plecaka i słucham komunikatów głosowych. Ale dziś miarka się przebrała. Po prostu nie da się jechać bez podglądu. Czytałem podobny temat z przed kilku miesięcy. Użytkownicy polecali GUB-a, ale nikt nie napisał, że używa go na szosie. Mowa była o MTB, motocykl, quad. Może jakieś rozwiązania alternatywne? Opaska na ramię, kieszonka z przodu, smycz?
pinok Napisano 6 Stycznia 2022 Napisano 6 Stycznia 2022 W szosie montujesz GUBa zamiast kapsla do sterów i smartfon leży na mostku.
J67 Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Napisano 6 Stycznia 2022 Dzięki za odpowiedź, ale u mnie chyba się nie da. Stery skręcane.
piotrekek Napisano 7 Stycznia 2022 Napisano 7 Stycznia 2022 Też jeżdżę na szosie z "gubem" g85,uchwyt na mostku i polecam. Nawet telefon nie wypadł przy szlifie
J67 Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Napisano 7 Stycznia 2022 Tak, jak u @pinok, czy na obejmę i ekran w poziomie? Mostek ma przekrój okrągły lub zbliżony? Bo mój jest kanciasty. To, że telefon nie wypada - mogę się domyślać. Bardziej interesuje mnie: jak znosi wstrząsy?
piotrekek Napisano 7 Stycznia 2022 Napisano 7 Stycznia 2022 Tak jak u pinok. Nie ufałbym tym obejmom.
J67 Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Napisano 7 Stycznia 2022 No właśnie... Dziękuję za odpowiedzi. Wprawdzie nie są na mój rower gotowym pomysłem, ale jest jakaś baza i może coś się wyrzeźbi
JWO Napisano 8 Stycznia 2022 Napisano 8 Stycznia 2022 U mie tez telefon na uchwycie na kierownicy (taki chinski Gub). Nigdy nie pomyslalem ze moglby sie wstrzasnac. Dziala ponad dwa lata i uchwyt i telefon i rower
cervandes Napisano 8 Stycznia 2022 Napisano 8 Stycznia 2022 Z telefonami jedynie taki jest problem, że od wibracji może się zepsuć fizyczna stabilizacja obrazu w aparacie. Ale to chyba raczej w przypadku motocykli ma znaczenie.
Mandoleran Napisano 8 Stycznia 2022 Napisano 8 Stycznia 2022 Wstrząsy nie straszne na uchwycie, kumpel korzystał ze Spigena i chwalił to rozwiązanie. https://www.spigen.com/products/gearlock-mf100-out-front-bike-mount#
pinok Napisano 9 Stycznia 2022 Napisano 9 Stycznia 2022 W dniu 7.01.2022 o 23:02, J67 napisał: To, że telefon nie wypada - mogę się domyślać. Bardziej interesuje mnie: jak znosi wstrząsy? Na MTB też mam GUBa i żadnych problemów przez kilka lat używania.
JWO Napisano 9 Stycznia 2022 Napisano 9 Stycznia 2022 20 godzin temu, cervandes napisał: że od wibracji może się zepsuć fizyczna stabilizacja obrazu w aparacie. A to takie sa w telefonach??? do tej pory myślałem ze mechaniczna stabilizacja, to tylko w lustrzankach (albo w obiektywach lepszych systemów ). Dobrze zaprojektowana stabilizacja działa tylko gdy migawka jest wciśnięta (nawet do polowy)
J67 Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Napisano 9 Stycznia 2022 Czytałem, że niektóre nowsze i bardziej wypasione to mają. Czy może się zepsuć - nie wiem i pewnie prędko się nie dowiem .
cervandes Napisano 9 Stycznia 2022 Napisano 9 Stycznia 2022 Optyczna stabilizacja to od wielu lat jest, stabilizowana jest optyka. Niektóre telefony, np iPhony mają nawet sensor shifta, czyli stabilizację matrycy.
JWO Napisano 10 Stycznia 2022 Napisano 10 Stycznia 2022 Cytat Niektóre telefony, np iPhony Waśnie sprawdziłem. W iPhonach optyczna stabilizacja jest od modelu 6 Plus, stabilizacja matrycy od 12. Więc mogę potwierdzić że po 11tys. km na poniższym uchwycie optyczna stabilizacja nie uległa uszkodzeniu
Kforum1 Napisano 10 Stycznia 2022 Napisano 10 Stycznia 2022 Oglądałeś obudowy "Tigry" ? "Tigra Sport Bike" Ja miałem ich kilka od iphone 4 do se,zawsze się dobrze sprawowały,szkoda,że wcześniej nie napisałeś bo po zakupie garmina Edge wyrzuciłem je do żółtego worka ;(
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.