luker7 Napisano 6 Stycznia 2022 Napisano 6 Stycznia 2022 Hej, w szosie regularnie rozpruwa się linka przy prawej klamkomanetce i czeka mnie wymiana (przy okazji wymienię też linki/pancerze do szczęk hamulcowych). I zastanawiam się nad zakupem linek od Clarks'a teflonowymi. Może macie porównanie tych linek z linkami innych firm? Konkretnie te rozważam : https://www.sportosito.pl/clarks-linka-przerzutki-teflonowa-p-5101.html
Gość Napisano 6 Stycznia 2022 Napisano 6 Stycznia 2022 Ja miałem Clark's z jakąś powłoką czy czymś takim. Była kiepska. Jak masz budżet, to polecam zestaw Jagwire Road PRO Brake kit. Pancerz bezkompresyjny i nierdzewne linki. Nie kupuj za to Universal Sport, bo jest beznadziejny.
luker7 Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Napisano 6 Stycznia 2022 a jesteś w stanie sobie przypomnieć czy linka od Clark'a, którą miałeś to dokładnie ta? Bo czarnych linek jest mało na rynku. Ogólnie to potrzebuję tylko linek bo mam zapasy pancerzy.
Gość Napisano 6 Stycznia 2022 Napisano 6 Stycznia 2022 Nie była czarna. Ogólnie linki z powłoką nie są polecane. Powłoka się wykrusza i zatyka pancerz. Kup nierdzewną Shimano.
cervandes Napisano 6 Stycznia 2022 Napisano 6 Stycznia 2022 Miewałem te Clarksa i uważam je za tandetne. Shimano bez porównania lepsze, najlepsza jest Optislick.
luker7 Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Napisano 6 Stycznia 2022 Dzięki za opinie. Też rozważałem optislicka bo można kupić taniej oem w cyklomani, ale linki hamulcowe nierdzewne od shimano (Y80098561) dostępne dopiero za 6 tygodni.
wojtasin Napisano 7 Stycznia 2022 Napisano 7 Stycznia 2022 Raz jedyny kupiłem zestaw pancerzy i linek clarksa i wyrzucałem to po dwutygodniowych wakacjach, źle zniosły kulka dni deszczu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.