Skocz do zawartości

[Narrow wide do napędu 12s] łańcuch kmc lub deore

Jan1111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Coś źle poszło z tym linkiem ale  w centrumrowerowym jest pełen opis garbaruk 32t kompatybilny z kmc hg i sram 12s. 209 nie tanio ale to już coś żeby bałaganu nie było z zakupami części od różnych producentów🙂

• Mod Team
Napisano

Sram jeśli chodzi o tolerowanie zębatek jest chyba najłatwiejszy w obyciu, bo pasuje niemal na wszystko.

Poczekaj na informację z Banless i jeśli mają na stanie nowy model to taki bym kupił. Banless to chyba najlepsze co możesz wybrać na rynku z zębatek NW. Nie wliczam w to producentów kompletnych napędów jak Shimano czy Sram.

Napisano

Dokładnie, teraz na spokojnie o ekfan🙂

Zębatkę kupiłem 32t owal do napędu 1x10 łańcuch kmc x10. Przy spokojnej jeździe po płaskim Ok ale podjazdy od razu trzaski i skrzypienie jak by łańcuch nie mógł wejść na lub zejść z zębatki po 30 dniach wyżuciłem do złomu. Zmieniłem na banless wszystko złe odeszło w niepamięć.

Napisano

Na zębatkach ekfan i Deckas przejechałem ze 20k km w napędach 1x11 i 1x12. Nigdy nic nie trzeszczało, o ile nie mieszałem nowych i zużytych elementów (a nawet jak mieszałem to zazwyczaj po 100 km się docierało). Zębatki 32t wymieniam co 3k - 4k km.

PS u mnie łańcuch zawsze od Shimano, kolega u siebie zakłada łańcuchy Sram/KMC i też jest OK

Napisano

Nowe wersje zębatek od Banless są kompatybilne z wszystkimi łańcuchami x12. Przy zakupie trzeba zaznaczyć że chcemy nową wersję. Ceny jak w cenniku banless. Taką otrzymałem odpowiedź od banless. 

Napisano

ARTGD przy nowym łańcuchu kmc x10 i nowej zębatce 32t ekfan był problem. Czekałem że się dotrze ale nic z tego, na podjazdach trzaski na zębatce. Po miesiącu podleciałem do kolegi przymierzyć banless 32t .Też z napędu 1x10 i  co i cisza na zębatce! Ty jeździłeś 1x11 1x12 i nie miałeś problemu ale przy 1x10 już jest.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Potrzebna zębatka  narrow wide do korby xtr 2rzędy 88bdc 2017 rok. A nawet dwie do dwóch rowerów.  Ktoś to produkuje bo ciężko coś znaleźć.

Napisano

Ty model korby podawaj a nie wydumany rocznik. XTR z 2017 roku to M9000, ale od razu mi nie pasowało to 88mm, bo XTR M9000 ma 96mm. 

Do tych starszych to chyba Wolf Tooth robił, ale dostępność wygląda na żadną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...