Wazik87 Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Witam proszę o pomoc czy ta linka jest dobrze założona przy nakrętce jest rowek i w ten rowek jest tylko sposób od dołu aby linka pasowała chyba że jest coś nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Do każdego elementu Shimano masz dostępną oficjalną, obszerną instrukcję. Działa poprawnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wazik87 Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Niby w instrukcji jest od góry ale nie ma w instrukcji tego modelu jest to altus fd-m371 wydaje mi się że działa dość ciężko linka i pancerz był wymieniany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 No i tak właśnie powinno być, czyli linka wchodzi w ten rowek w śrubie mocującej od góry. Zmień, sprawdź czy działa a potem złam/odegnij linkę do góry, żeby o nic nie obcierała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wazik87 Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Od góry jak dam to oplata śrubę ale w ten rowek nie wchodzi więc musi być od dołu czy dam tak czy tak to działa tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Ciężko mi zdalnie doradzić, musiałbym to wziąć do ręki i zobaczyć jak działa. Pewnie odruchowo bym zrobił jak trzeba. Może pancerz masz gdzieś zmiażdżony? Linka jest zwykła czy nierdzewna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 Według instrukcji powinna iść od góry Tylko nie bardzo widać na zdjęciu czy masz ten "wypust" po którym idzie linka przed wejściem w rowek DM-GN0001-24-ENG.pdf (shimano.com) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wazik87 Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 No właśnie u mnie jest inaczej u mnie tego wypustu nie ma jest tylko rowek Linka nierdzewna pancerz wydaje się być ok 6 godzin temu, MikeSkywalker napisał: Ciężko mi zdalnie doradzić, musiałbym to wziąć do ręki i zobaczyć jak działa. Pewnie odruchowo bym zrobił jak trzeba. Może pancerz masz gdzieś zmiażdżony? Linka jest zwykła czy nierdzewna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 Daj od góry śruby.....po prostu. Podpięcie linki do przerzutki przedniej to często popełniany błąd. Konsekwencją jest ciężko działająca przerzutka i brak precyzji. Rowek jest troszkę mylący ponieważ został przygotowany do górnego podejścia linki 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wazik87 Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 To co nie patrzeć na ten rowek ?bo wtedy na bank linka w niego nie wejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wazik87 Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 No ok zrobię tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wazik87 Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 Tu jeszcze dodam zdjęcie od góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.