radm3 Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Witam, Kupiłem parę miesięcy temu nieużywany frameset Merida Scultura 500 Disc z roku 2017. Sprzedawca nim mi wysłał ramę z widelcem oddał widelec na wymianę bo w tym modelu był widelec z wadą fabryczną. Dopiero teraz będę składał rower i mam pytanie czy na widelcu Scultura Carbon CF2 Disc 12 powinienem osadzić dolną bieżnię sterów. Pozdrawiam Na zdjęciu widać na jaką najniższą wysokość udało mi się osadzić dolne łożysko na rurze sterowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 A to łożysko jest z kompletu? Według mnie nie wygląda to tak jak powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radm3 Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 A masz bieżnię w zestawie, czy samo łożysko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radm3 Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Same łożysko, stery są kompletne ale bieżnia mogła zostać zgubiona przy wymianie widelca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Według mnie bieżni tam nie wsadzisz, co sugeruje kształt widelca. Złóż całość na sucho, zobacz jak to wygląda, czy nie ma jakiejś wielkie dziury pomiędzy główką a widelcem i czy całość nie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Ja bym tak tego nie składał, ewidentnie coś jest nie halo... :) Albo złe łożysko, albo czegoś brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 Ta szczelina (pewnie ze 4mm) to za dużo. Stawiam na złe łożysko. U mnie nie ma nic między widelcem a łożyskiem, a szczelina jest prawie zerowa. Włóż na próbę widelec w główkę i zobacz jak wygląda całośc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 Też mi się tak wydaje. Łożysko powinno siąść sporo niżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radm3 Napisano 7 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Witam, Dostałem odpowiedź ze sklepu że nie montuje się bieżni do tego widelca. Po złożeniu wygląda to tak. Nie mam jeszcze kół do tego roweru, ale ręką nie czuje luzów a kierownica kręci się płynnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Wygląda to dobrze 👍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.