Wazik87 Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Witam przymierzam się do wymiany korby z kwadratu na H2 mam 179 cm wzrostu chciałbym poznać opinie czy lepiej kupić 170czy 175 czy to tak właściwie nie ma widocznej różnicy co będzie bardziej komfortowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Przy tym wzroście najczęściej 172,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Stycznia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Masz na myśli szosę, bo przy MTB będzie 175. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Krótsza korba ma wiele zalet, zwłaszcza w dziedzinie komfortu. Ja przy wzroście 170 cm też zdecydowanie wolę 165 mm w szosie niż 170 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wazik87 Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 57 minut temu, KrissDeValnor napisał: Masz na myśli szosę, bo przy MTB będzie 175. Trekking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobleski Napisano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 U mnie zmiana ze 175 na 170 od razu zwiększyła kadencję o 5, bardziej młynkuję, mniej męczę mięśnie i kolana. Ale potrzebne są też bardziej miękkie przełożenia na kasecie bo te same podjazdy sprawiają wrażenie cięższych. Rozwiązałem też problem kąta biodra z którym mam problem(mobilność stawu). Generalnie wszystko na plus. Aa i siodło poszło do góry o te 5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.