Skocz do zawartości
  • 0

[nakrętka zaworu wentyla] Presta?

Gość Karmazynowy jeleń

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

@abdesignNic wspólne oględziny na serwisie nie przyniosły. Krótszy albo będzie na styk, albo zbraknie milimetra. Nie będę już zdejmował opony, więc się nie dowiem. Kupię jeszcze jeden długi i krótki, będzie po komplecie na zaś.

Napisano

Szczerze powiedziawszy... to wg. mnie to coś przekombonowujesz.

Niestety wywaliłem ksyriumy sl które mają podobną obręcz do Twoich a i wszystkie inne klinczery mam poskładane, więc posłużę się tym co mam pod ręką (chociaż to herezja ale coś pozwala zobrazować) Obręcz tubular 21mm wysokości i wentyl 35mm oba wyprodukował jak raz fulcrum. Wentyl w tubularach nie wchodzi co zrozumiałe tak głęboko jak w klinczerach więc myślę że to akurat te 3mm w wysokości obręczy i tą Twoją podkładkę udaje... no i masz zdjęcia:

received_235892125392836.jpeg

received_654344489245842.jpeg

To co u Ciebie ma być za krótko?

Ps. Oczywiście mogę jakiś błąd logiczny popełniać ale wg. mnie wentyl 35mm jest krótki ale nie za krótki.

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

ps. a nie powinieneś tego wentyla ze zdjęcia obrócić o 90 stopni?

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

aaa to szytki, mów od razu hehe to jeszcze nie moja bajka, do tego etapu nie doszedłem i chyba nie dążę. No trudno, ale że też żabojady tak te wentyle zaprojektowali 35mm i następny 57mm A wydawałoby się, że naród mądry....

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

@TheJW, jak to po co? Właśnie przyszły i założyłem:https://imgbox.com/Znh18zIf  O gustach się nie dyskutuje oczywiście, ale wg. mnie, wyglądają pięknie. Reszta "bandy" z dyskusji się zgadza? Jak faktycznie zawierają jakiś stop Ti, to chyba nie powinny się zapiekać, chociaż chemikiem nie jestem. Coś tam było nt. wchodzenia w reakcję w zależności od czegoś tam na tablicy Mendelejewa (położenia?), ale kto by to pamiętał hehe

Napisano

Nie wiem z czego to zrobione waży tyle że moja waga takiej skali nie pokazuje, o gustach się nie dyskutuje, ale czajna takie kapturki dawała za friko jak zamawiałem co już nie pamiętam nawet co 🤣.

IMG_20220122_200142.thumb.jpg.536df8b288b81b4b0697d90a2e32c7cf.jpg

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

hmmm faktycznie chyba masz rację, jak mnie Chińczycy wyd... to będzie międzynarodowy skandal, a już świat jest nieźle rozhuśtany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...