bula78 Napisano 30 Grudnia 2021 Napisano 30 Grudnia 2021 Czy ktoś próbował eskera 2.0 zamontować w trenażerze? Dodam że klasyczny szybkozamykacz jaki jest w komplecie z trenażerem nie pasuje do ramy owego roweru. Jakieś pomysły? Cytuj
abdesign Napisano 30 Grudnia 2021 Napisano 30 Grudnia 2021 (edytowane) Nie pasuje? W jakim sensie? Jedyne co przychodzi do głowy to że masz piastę w rowerze 135mm a z trenażerem szybkozamykacz do 130mm i powiedzmy że jest za krótki... no to użyj tego który masz z kołem. Ps. Zakładam że wiesz które endcapy i jakie podkładki od trenażera założyć i wybrałeś te na qr. Edytowane 30 Grudnia 2021 przez abdesign Cytuj
bula78 Napisano 31 Grudnia 2021 Autor Napisano 31 Grudnia 2021 Teraz, bula78 napisał: Tak wyglada od strony kasety, piasta 135 i zamykacz do trenażera również 135.. Poprostu kross wymyślił cos swojego Cytuj
TheJW Napisano 31 Grudnia 2021 Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) Jak dla mnie to zwykły szybkozamykacz z jakimś dodatkowym patentem zabezpieczającym nakrętkę. Odkręć śrubę zaznaczoną na zielono, poluzuj nakrętkę oznaczoną żółtym kółkiem, zdejmij koło i wymień szybkozamykacz na ten, który dostałeś z trenażerem. Jeśli oznaczona zieloną strzałką śruba mocuje coś jeszcze, to wkręć ją z powrotem, nie powinna kolidować z szybkozamykaczem trenażera. Edytowane 31 Grudnia 2021 przez TheJW Cytuj
shecky1982 Napisano 9 Listopada 2023 Napisano 9 Listopada 2023 Czy to rozwiązało problem? Udało się Esker 2.0 zamontować na trenażerze ? Cytuj
SpinOff Napisano 9 Listopada 2023 Napisano 9 Listopada 2023 (edytowane) Bez problemu montowałem eskera 2.0 2020 w trenażerach Wahoo Kickr Core i Zycle Smart Zpro. Nie ma tam nic nadzwyczajnego. Jedymy problem to właśnie ta mała śrubka, która nie pasuje do szybkozamykaczy bez wcięcia. Edit. Z tego co pamiętam, to w trenażerach z napędem na oponę, jest problem z oryginalnym szybkozamykaczem, bo nie ma w nim główki która wchodzi w uchwyt trenażera. Używałem do tego oddzielnego metalowego szybkozamykacza dostarczonego z trenażerem. Edytowane 9 Listopada 2023 przez SpinOff Cytuj
shecky1982 Napisano 18 Listopada 2023 Napisano 18 Listopada 2023 Z rowerem Kross Esker 2.0 trenażer Elite Direto XR-T pasuje jedynie co należy użyć swojej szpilki a nie tej oryginalnej z szybko zamykaczem i po problemie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi