Mily1988 Napisano 30 Grudnia 2021 Napisano 30 Grudnia 2021 Cześć, założyłem wkładkę PTN do karbonowej obręczy i teraz jest problem żeby ściągnąć oponę.. macie może jakieś doświadczenie w tym temacie lub pomysły co zrobić żeby opona odkleiła się od rantu? Boję się stawać na oponie i ciągnąć za obręcz żeby jej nie uszkodzić.. Gdzieś wyczytałem że polewanie wrzątkiem pomaga w takich sytuacjach jednak przy obręczach alu...
TheJW Napisano 30 Grudnia 2021 Napisano 30 Grudnia 2021 Nacisnąć mocno dwoma kciukami w jednym miejscu wpychając rant do środka.
MikeSkywalker Napisano 1 Stycznia 2022 Napisano 1 Stycznia 2022 Jak wyżej - trzeba przyłożyć tyle siły że aż palce bolą. Penetratorów żadnych nie stosowałem, ale samo włożenie fragmentu koła do miski z ciepłą wodą mogłoby pomóc, guma będzie bardziej elastyczna
Mily1988 Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Napisano 1 Stycznia 2022 Wkładka tak mocno wypycha oponę że standardowe techniki nie przynoszą zamierzonych skutków... ale spróbuję jeszcze z ciepłą wodą. Dzięki 😉
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.