Arturator1 Napisano 27 Grudnia 2021 Napisano 27 Grudnia 2021 Witam jestem posiadaczem suntour duro z około 2008r (nie posiadam go od początku więc nie wiem z którego jest roku) ma on skok 160mm i jest na oś 9mm jest on najprostszy sprężynowy kupiłem z nim okazyjnie rower przeserwisowałem go całego i naszła mnie myśl żeby przeserwisować duracza (jest to mój 1 serwis amortyzatora) rozebrałem go całego lecz przy wyjmowaniu tłumika z prawej goleni nie zauważyłem że jest on "otwieralny" ścisnąłem go dzięki czemu tłumik mi się otworzył i wyleciało z niego troche oleju w środku tego tłumika jest sprężyna i choć szukałem na necie informacji o tym ile tam wlać oleju i jakiej lepkości to nic nie znalazłem. Za odpowiedź będę bardzo wdzięczny a tak on mniej więcej wygląda: https://www.endurorider.pl/sr-suntour-duro/ Cytuj
ACTIVIA Napisano 27 Grudnia 2021 Napisano 27 Grudnia 2021 Nie pomogę. Suntour do tej pory nie podaje ile ma być oleju w danym tłumiku 1 Cytuj
Arturator1 Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Napisano 27 Grudnia 2021 dobrze ale dziękuje za pomoc a lepkość jaka być powinna? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi