Arturator1 Napisano 27 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2021 Witam jestem posiadaczem suntour duro z około 2008r (nie posiadam go od początku więc nie wiem z którego jest roku) ma on skok 160mm i jest na oś 9mm jest on najprostszy sprężynowy kupiłem z nim okazyjnie rower przeserwisowałem go całego i naszła mnie myśl żeby przeserwisować duracza (jest to mój 1 serwis amortyzatora) rozebrałem go całego lecz przy wyjmowaniu tłumika z prawej goleni nie zauważyłem że jest on "otwieralny" ścisnąłem go dzięki czemu tłumik mi się otworzył i wyleciało z niego troche oleju w środku tego tłumika jest sprężyna i choć szukałem na necie informacji o tym ile tam wlać oleju i jakiej lepkości to nic nie znalazłem. Za odpowiedź będę bardzo wdzięczny a tak on mniej więcej wygląda: https://www.endurorider.pl/sr-suntour-duro/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 27 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2021 @ACTIVIA pomożesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2021 Nie pomogę. Suntour do tej pory nie podaje ile ma być oleju w danym tłumiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturator1 Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2021 dobrze ale dziękuje za pomoc a lepkość jaka być powinna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi