maleaw Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Czesc! Mam okazję kupić rower Cube Hyde Pro w bardzo atrakcyjnej cenie w rozmiarze 58 cm. Planuje go używać głównie do jazdy rekreacyjnej po mieście - czy taki rozmiar nie będzie na mnie za duzy? Mam 182 cm wzrostu i nogę 82 cm. https://www.cube.eu/pl/2022/bikes/urban-mobility/commuting/hyde/cube-hyde-pro-deepbluensilver/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Jeżeli dobrze zmierzyłeś nogę, to przy takim przekroku będziesz wisiał na tej ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maleaw Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Dzięki, udało mi się do niego przymierzyć i rzeczywiście mam w kroku zero luzu, ale nie jest też tak że wiszę na tej ramie Pytanie: czy do jazdy rekreacyjnej po mieście rzeczywiście będzie bardzo źle, że rama jest trochę za wysoka? Poza tym mankamentem rower wydaje mi się mega wygodny, bardziej obawiałem się że odległość między siodełkiem a kierownica będzie za duża, a wydaje mi się że jest idealnie. Rzeczywiście jest tak że gdybym kupił rozmiar mniejszy to będzie kolosalna różnica? Zależy mi tak bo trafił się super egzemplarz w bardzo niskiej cenie (z napędem na pasku za 2500 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Sam sobie odpowiedz co się stanie kiedy będziesz musiał zeskoczyć z roweru w niekontrolowany sposób Cytat Zależy mi tak bo trafił się super egzemplarz w bardzo niskiej cenie (z napędem na pasku za 2500 zł) Oczywiście z fakturą i gwarancją 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Miałem już rower który dotykał krocza. Nie rób tego, bo za każdym razem będziesz sobie pluł w brodę. Raz że można się potłuc, a dwa że wsiadanie na taki rower ( przekładanie nogi) to jest dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maleaw Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2021 Jednak zdecydowałem się go kupić. Wcześniej miałem Grand Canyona 5.9 w rozmiarze L, który też był odrobinę za duży, jeździłem na nim 5 lat i było naprawdę ok w Cubie w butach mam z 1 cm luzu, więc nie ma tragedii. Jak będzie bardzo źle to najwyżej sprzedam w sezonie i kupię coś mniejszego. Rower jest od szwagra więc jest mi dobrze znany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pandan Napisano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2022 @maleaw Jak to teraz wygląda u Ciebie? Mam obecnie podobny dylemat przed sobą i zastanawiam się co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 Przecież jest kalkulator na stronie cube. Przy Twoich parametrach potrzebujesz rozmiaru M czyli rozmiar 54 i to będzie prawidłowe dopasowanie. Wiem, bo swego czasu próbowałem takiego cube na pasku Gatesa i jeździć się da ale jak na kobyle, a nie o to chodzi. https://www.olx.pl/d/oferta/cube-hyde-race-alfine8-pasek-gates-cdn-hamulce-tarczowe-hydrauliczne-CID767-IDQ6LrC.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi