gtr01 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Witam mam pytanie odnośnie wykonania roweru do kwoty 3.5k zł . Nie będe ukrywał że wpadł mi w oko trek marlin 6 2022, wiem ze to jest trochę dopłacanie do marki ale malowanie ramy i sam rower mi się podoba. I tutaj mam pytanie, ścigał się na nim nie będe raz w tygodniu jakiś wypad do lasu. Tutaj gdzie mieszkam są dość spore górki i kamieniste drogi czy rower wykonany z części do takiej kwoty zwyczajnie się nie rozsypie? da rade? Czy rower powiedzmy za 7k będzie wykonany z mocniejszych komponentów? Jeżeli ktoś ma jeszcze jakis rower do tej kwoty to chętnie rzucę okiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtr01 Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Czy widelec w tym rowerze to szit? Jaka ocenę byście dali od 0/10 tym dwóm amortyzatorom. SR Suntour XCT 30 RockShox Judy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 9 Stycznia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Oceniając w podanej skali te amortyzatory, jeśli tak można je nazwać: - XCT 1/10 - Judy 3/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Storm X7 oraz trochę ponad budżet https://nrowery.pl/mtb-29/143-cayon-al-3x9.html Szczególnie ten pierwszy. W obu przypadkach masz już jakieś podstawowe powietrzne uginacze oraz taperowaną główkę ramy. Edit: Pozmieniali specyfikację tego Cayona jak ostatni raz tam zerkałem jednak nie brałbym go pod uwagę, Storm wypada zdecydowanie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtr01 Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Zależy mi żeby napęd z przodu był X1. Storm nawet jakby taki miał to mi się nie podoba. A co myślicie o tych: Mustang m6 z tego co widzę to jest dostępny, jakie ma minusy i plusy ten rower? https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-romet-mustang-m6-pd25842/ Kross level 5 https://kross.eu/pl/rowery/gorskie/mtb-xc/level-5-021-czarny-srebrny-polysk Pytałem o xc100 z deca to ma być dopiero w czerwcu Jest jeszcze ten, nie pytałem czy w ogóle będzie dostępny : https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-all-mountain-rockrider-am-100-hardtail/_/R-p-331946 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4ttty Napisano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Mam tą samą zagwozdke, ale chyba zdecyduje się na Romet Mustang M4 na rok 2022, patrzyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtr01 Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Mi się wydaje że M6 2021 jest minimalnie lepszy ale wolę żeby się ktoś wypowiedział np w różnicy amora i czy w M6 jest hollowtech 2 bo w M4 jest chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtr01 Napisano 10 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Chyba się zdecyduje na mustanga M6 2022, powietrzny amor, deorka 1x11, najsłabsze to hamulce chyba się wydają no ale ja 65kg ważę to myślę że dadzą radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Stycznia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 M6 już wygląda lepiej. Jest i powietrzny amortyzator, więc zdecydowanie na plus. Hamulce z czasem można wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Ten recon chyba nie jest powietrzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Stycznia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Recon występuje w ogóle jako wersja ze sprężyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Tak, judy też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Stycznia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Judy wiem, ale Recona z ostatnich lat produkcji innego niż Air nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Jest w serwisówkach, 35 też występuje w wersji ze sprężyną, a ten mustang na jednym ze zdjęć jakie znalazłem jest ze sprężyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Stycznia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 To lipa. Wychodzi na to, że Rockrider ze swoim XC100 nadal jest niedościgniony w kwestii cena/osprzęt w kategorii około 4000 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtr01 Napisano 10 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Napisałem pytanie do Rometa o ten amor. Znajdzie się jakiś rower do 4.5k z powietrznym Amorem oprócz Storma? A jak to jest z tymi krossami bo słyszałem że lubią ramy pękać albo obręcze jakieś lipne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 https://nrowery.pl/mtb-29/133-cayon-da-dr-air-3x10.html Moooże znajdziesz Merida 300 Lite... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtr01 Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 A big nine 200 https://www.merida-bikes.com/pl-pl/bike/3040/BIG.NINE+200 Jak wypada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 11 Stycznia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 @gtr01 Rockrider XC100 jest dostępny w Decathlonie. Wszystkie rozmiary oprócz L. Nie wiem ile masz wzrostu, ale może warto się przymierzyć. Big Nine 200 nie jest zła, aczkolwiek ma trochę mały zakres przełożeń, bo to tylko napęd 10s z kasetą 11-46T i do tego brak sztywnej osi chociaż z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 11 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 9 godzin temu, gtr01 napisał: A jak to jest z tymi krossami bo słyszałem że lubią ramy pękać albo obręcze jakieś lipne. Pękają tak samo jak inne, czyli używając rower zgodnie z przeznaczeniem nie ma o tym co myśleć. Podobnie sprawa wygląda z obręczami. Popatrz na tematy na forum - ludzie nawet w rowerach za 10 tys. zł myślą na starcie o wymianie obręczy zanim rowerem zaczną jeździć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtr01 Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 Czyli na nine 200 gorzej się będzie podjeżdżać bo ma 46t a Romet i Kross mają 51t? Kusi ten Kross bo jak się okaże że Romet ma sprężynę to lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 11 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 Generalnie tak. A na jakim napędzie teraz jeździsz? Jeździłeś? Zacznij lepiej od określenia jaki napęd jest odpowiedni do Twoich potrzeb, a później szukaj po wyglądzie... Wg mnie napęd 1x10 jest marny jeżeli chodzi o góry. Jak już to 1x12, ale i tak lepiej i taniej 2x10. Ja osobiście nie mam nic nawet do 3xxx. Poczytaj trochę, bo jest dużo tematów o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtr01 Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 A ten? chyba jest git bo tutaj gdzie mieszkam to są dość spore górki i po tym co napisałeś i przeczytałem teraz artykuł że w góry lepiej 2x11 Polygon xtrada 6 https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-polygon-xtrada-6-2-11?gclid=Cj0KCQiAieWOBhCYARIsANcOw0yAsG-DVr7YyiixqtJ9O70zibjiw0yBH-8I7Qs08VU0bjSafYpAyawaAuTaEALw_wcB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 11 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 To jest inny rodzaj roweru... Wszystkie poprzednie, które się przewijały to były, powiedzmy umownie, XC, a ten to trail. Ty w ogóle jeździsz jakimś rowerem czy to Twój pierwszy zakup? Gdzie mieszkasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtr01 Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2022 W Małopolsce 60km od Zakopanego, chcę jeździć po górach, nie mam roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.