Szymon2.0 Napisano 24 Grudnia 2021 Napisano 24 Grudnia 2021 Witam, mam problem/zagwozdkę mianowicie parę dni temu kupiłem rower podany w tytule i po zaciśnięciu przedniego hamulca oraz "gibaniu" się w przód i w tył czuje przeskakiwanie. Nie wiem czy problem leży po stronie tarczy, hamulca, widelca, czy sterów. Rower był tylko na jednej jeździe i myślę ,że warto wspomnieć że po podróży musiałem dokręcić ośkę. Moje pytanie brzmi: jeśli problem jest po stronie hamulca to czy hamulec się wyrobi i problem zniknie czy jest to coś poważniejszego? Proszę o odpowiedź i ewentualne poprawki dotyczące samego posta gdyż jest to mój pierwszy na tej stronie
Gość Napisano 24 Grudnia 2021 Napisano 24 Grudnia 2021 Może to być wszystko. Stery, widelec, ośka, tarcza, zacisk lub klocki w zacisku. Obstawiam to ostatnie. Zaciśnij hamulec i ruszaj kołem w przód i tył. Być może zobaczysz ruch klocków. Jakie masz tam hamulce?
Gość Napisano 24 Grudnia 2021 Napisano 24 Grudnia 2021 Typowe w tych zaciskach. Klocki walą o obudowę. Klocki innych producentów czasami trochę niwelują ten problem. Podnieś tylne koło i sprawdź, powinno być podobnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.