nurek178 Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Witam. Niedawno rozpocząłem budowę roweru na ramię dartmoor Primal 27,5. Zacząłem rozglądać się za amortyzatorem do 1400 zł i znalazłem ofertę amortyzator z tytułu. Czy ma ktoś opinie na temat tego amortyzatora oraz jaki inny amortyzator w tych pieniądzach byłby dobrą opcją pod tą ramę? Link do ofert https://m.olx.pl/d/oferta/amortyzator-fox-34-float-27-5-boost-CID767-IDMSvAZ.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 A doczytałeś skąd taka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek178 Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Nie. I też mnie dziwi cena więc gdyby się nie zgodził na płatność przy odbiorze to odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 To doczytaj. Cena przy zakupie hurtowym. A potem się dziwić, że ludzie Spamują na OLX pytaniami na które jest odpowiedź w treści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Abstrahując - zastanawiam się dlaczego nie chcą sprzedawać drożej w detalu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Bo przy B2B nie obowiązują ich pewne sprzedażowe prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 No ale gdzie jest napisane że nie sprzedają w detalu? Ogłoszenie dotyczy zakupu hurtowego, ale to przecież niczego nie znaczy. No ale fakt, @Q_u ma rację. Jak kupujesz jako firma, to pozbywasz się praktycznie wszelkich praw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek178 Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Dzięki za odpowiedź i sorry za niedopatrzenie. No dobra a więc co byście polecali w tych pieniądzach? Jeździć będę pewnie głównie miasto, las no i może się uda parę razy do jakiegoś mniej wymagającego bike-parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 W tych pieniądzach to z Rock Shox to chyba tylko Recon, ale nie wiem czy bym go polecił. Może coś z Suntour? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek178 Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Szukałem ale większość jest pod koła 29. Znalazłem aiona z 2016 za 1400 ale wydaje mi się że to trochę za dużo jak za ten amor. Chyba że się mylę mylę to mnie popraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestemszybki Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Za tyle spokojnie znajdziesz używanego RS'a Pike w dobrym stanie, który bije na głowę tego foxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Spróbuj zapolować na nowego Aiona: https://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/aion/275-cali_amortyzator-aion-rc-275-15qlc-czarny-mat-2021/1475 Skontaktuj się z @ACTIVIA. Przy skoku 140 mm Recon (golenie 32 mm) to nie jest dobry pomysł, bo brak sztywności może być już wyraźnie odczuwalny. Przy takim skoku widelca potrzebne są już golenie 34 lub 35 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek178 Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 A co powiecie o RC 35 silver lub gold? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek178 Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 RS* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz15 Napisano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 Rock shox 35 to taki bez grupowy model rock shoxa, powiększony recon rl. W wersji gold, lagi z aluminium z serii 6xxx, co za tym idzie są grubsze ścianki lag, przez co nie pasują "wnętrzości" innych modeli na lagach 35mm. Jest w nim sprężyna powietrzna nazywana debon air, która jedynie co ma z nim wspólnego to nazwę i powiększoną komorę negatywną, ciśnienie pomiędzy komorami wyrównuje się nie przez mikro port w ladze a przez zawór zwrotny w głowicy sprężyny, głowice wykonane z plastiku. W widelcu są bardzo wąskie tuleje ślizgowe (górna i dolna ma po 10 mm), ślizgi są przyklejone żywicą epoksydową, przez co mogą się przestawić (klej nie wytrzymuje), dodatkowo zdarzają się w nim problemy z wycieraniem się anody. Tłumik to tańsza wersja motion control, całkiem inny niż ten w yari, revelation, nie można zmienić na inny. Nie warto kupować tego widelca, w tej cenie lepiej poszukać używanego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek178 Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Znalazłem ofertę RS 35 gold za 1300 i jeśli dobrze ponegocjuję to może uda się spuścić o tą stówkę. Jest to amortyzator zdemontowany z nowego roweru. Czy według was opłaca się go brać za tą cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ador Napisano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 W dniu 23.12.2021 o 17:25, chudzinki napisał: Abstrahując - zastanawiam się dlaczego nie chcą sprzedawać drożej w detalu...? https://allegro.pl/oferta/amortyzator-fox-34-float-27-5-boost-10987662865 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi