Skocz do zawartości

[Opony] Miejska "szosa"

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Szukam opon do swojej "szosy" Single Speed. Jeżdżę nią tylko po Warszawie, a więc 90% czasu spędzam na DDR.

Wymagań nie mam dużych, bo i rower jest budżetowy. Nie ma sensu wkładać tam nie wiadomo czego, ale mam kilka warunków:

- Maksymalnie 100 zł/ szt, natomiast jest to ze sporą górką i raczej celuję w 70-80 zł, a nawet mniej.

- Zwijana, ale może też być Drut. Swoją drogą, nie ma problemu z zamawianiem przez Internet drutowych? Mam się nie bać że przyjdą "połamane"?

- Szerokość 32c lub 30c, naprawdę w ostateczności 28c.

Patrzyłem na Continental Ultra Sport III. Nie przekonuje mnie brak wkładki. Miałem Grand Prix i przeciąłem je na wylot na drugim czy trzecim wyjeździe.

Drugi kandydat to Vittoria Zaffiro PRO V G.2.0 ale oplot 26TPI nie wygląda obiecująco.

Trzeci to Continental Contact Speed. Miałem takie w wersji 42c w Gravelu, ale były nieco klockowate.

Napisano

Continental Raide Tour dostępna  w różnych rozmiarach, dobra opona na miejskie użytkowanie w dobrej cenie. Nie łapie kapcia od byle śmieci, bieżnik odprowadza wodę wiec też całkiem dobrze sobie radzi na mokrym.

Opony drutowane zwijane są w ósemkę, mieszczą się do paczkomatu, nie powinieneś mieć obaw że będą uszkodzone.

Napisano

Bontrager trochę za drogie, no i raczej potrzebuję szybkiej wysyłki ze sprawdzonego sklepu.

Wziąłem Vittoria Zaffiro 32c. 50 zł/ sztukę to nie majątek, a tej firmy jeszcze nie miałem.

Niestety widzę że i opony poszły mocno w górę. W połowie 2019 roku zamówiłem komplet GP5000 za 333 zł, a było to chwilę po premierze. Aktualnie ten zestaw kosztuje 414 zł...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...