Gość Napisano 23 Grudnia 2021 Napisano 23 Grudnia 2021 Hej, Szukam opon do swojej "szosy" Single Speed. Jeżdżę nią tylko po Warszawie, a więc 90% czasu spędzam na DDR. Wymagań nie mam dużych, bo i rower jest budżetowy. Nie ma sensu wkładać tam nie wiadomo czego, ale mam kilka warunków: - Maksymalnie 100 zł/ szt, natomiast jest to ze sporą górką i raczej celuję w 70-80 zł, a nawet mniej. - Zwijana, ale może też być Drut. Swoją drogą, nie ma problemu z zamawianiem przez Internet drutowych? Mam się nie bać że przyjdą "połamane"? - Szerokość 32c lub 30c, naprawdę w ostateczności 28c. Patrzyłem na Continental Ultra Sport III. Nie przekonuje mnie brak wkładki. Miałem Grand Prix i przeciąłem je na wylot na drugim czy trzecim wyjeździe. Drugi kandydat to Vittoria Zaffiro PRO V G.2.0 ale oplot 26TPI nie wygląda obiecująco. Trzeci to Continental Contact Speed. Miałem takie w wersji 42c w Gravelu, ale były nieco klockowate.
clavdivs Napisano 23 Grudnia 2021 Napisano 23 Grudnia 2021 Continental Raide Tour dostępna w różnych rozmiarach, dobra opona na miejskie użytkowanie w dobrej cenie. Nie łapie kapcia od byle śmieci, bieżnik odprowadza wodę wiec też całkiem dobrze sobie radzi na mokrym. Opony drutowane zwijane są w ósemkę, mieszczą się do paczkomatu, nie powinieneś mieć obaw że będą uszkodzone.
MikeSkywalker Napisano 23 Grudnia 2021 Napisano 23 Grudnia 2021 https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/pl/pl_PL/części-rowerowe/komponenty-rowerowe/opony-rowerowe/opony-szosowe/opona-szosowa-bontrager-aw1-hard-case/p/11024/ i bez obaw można zamawiać druty, ułożą się jak trzeba na obręczy. Solidna opona i taka też wkładka.
Gość Napisano 24 Grudnia 2021 Napisano 24 Grudnia 2021 Bontrager trochę za drogie, no i raczej potrzebuję szybkiej wysyłki ze sprawdzonego sklepu. Wziąłem Vittoria Zaffiro 32c. 50 zł/ sztukę to nie majątek, a tej firmy jeszcze nie miałem. Niestety widzę że i opony poszły mocno w górę. W połowie 2019 roku zamówiłem komplet GP5000 za 333 zł, a było to chwilę po premierze. Aktualnie ten zestaw kosztuje 414 zł...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.