zajonc Napisano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Byłby jeden towarzysz chętny na wypad dookoła tatr? pytam wstępnie, wypad późna wiosna lub lato, jadę crossowym rowerem na slickach, lepiej żeby ktoś na podobnym, a nie na szosie bo mi będzie uciekał:P może też być MTB ale opony slicki bo będzie się męczył. Trasa do zrobienia w 1 dzień, wyjazd skoro świt, bez gonienia i napinki, 15godz może zejść taka trasa;) Miałem już w te lato jechać ale nie wyszło. ok 200km, przewyższenie ok 2400m mapa: https://pl.mapy.cz/s/poverodefa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Niegłupia koncepcja. Może bym rozważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Jak pandemia odpuści to przylecę na cale lato na urlop. W końcu należy się po ponad dwóch latach. Jak jeszcze termin nie minie to też bym się pisał na taką jazdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Spoko, że jest odzew, dodam jeszcze, że trasa 100% asfalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 O Panie, ja jadę ale mam rozplanowane Muszyna-Muszyna na 5-6 dni z noclegami jakoś w połowie maja. Urlop na rowerze. Ale szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carraluch Napisano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Cześć, trasa zacna. Przy okazji chciałem zapytać, czy ktoś jechał odcinek Oravice -> Chochołowska, tak jak na mapie? Wydaje się to przejezdne, ale nie mam pewności, czy nie ma jakiegoś zakazu? https://www.komoot.com/tour/608310547?ref=wtd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forscher Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) Carraluch dla rowerów na tym odcinku nie było żadnych ograniczeń. Przejazd przez granicę przez Suchą Hoore i ścieżką asfaltową na Chochołów. Trasę dookoła Tatr przejechałem już dwa razy.... w 2022 jadę po raz trzeci.. https://rajdwokoltatr.pl/ Mimo piorunów, burz, golasów (a szczególnie golasek) nad jeziorem koło Liptovkiego Mikulasa - WARTO ! ojjj WARTO! Edytowane 23 Grudnia 2021 przez forscher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carraluch Napisano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 @forscher - dziękuję za odpowiedź, ale moje pytanie (mało precyzyjne widać), dotyczyło przejazdu "na skróty" odcinka Oravice -> Dol. Chochołowska, jak w linku poniżej: https://www.komoot.com/tour/608310547?ref=wtd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 @Carraluch teoretycznie..;) Jeździłem ,ale nie w dół do potoku ,tylko w lewo przez las do wsi . Trasa b prosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Ps. Nie wiem jaką trasę obmyśliłeś , to pewnie tylko część planu? Ładniej jest od Suchej Hory przez pola w stronę Magury Witowskiej, widoki na zachodnie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 W dniu 21.12.2021 o 11:13, zajonc napisał: Spoko, że jest odzew, dodam jeszcze, że trasa 100% asfalt Masz zaznaczony fragment „drogi pod Reglem” , to nie asfalt. Ale to nie problem , pojechać w dół ul Kościeliską i w stronę ronda Kuźnickiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 6 godzin temu, Kemusi napisał: Ładniej jest od Suchej Hory przez pola w stronę Magury Witowskiej, widoki na zachodnie .. Ogarnął byś na mapie? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carraluch Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 6 godzin temu, Kemusi napisał: Ps. Nie wiem jaką trasę obmyśliłeś , to pewnie tylko część planu? Ładniej jest od Suchej Hory przez pola w stronę Magury Witowskiej, widoki na zachodnie .. Tak, wariant z Suchej Hory szlakiem żółtym na Magurę Witowską znam. Dalej czarnym szlakiem do Witowa. Wariant z Oravicy do doliny Chochołowskiej mnie zaciekawił, bo krótszy i nigdy tamtędy nie jechałem. @Kemusi - dziękuję. Poniżej w linku propozycja nie koniecznie asfaltem. https://www.komoot.com/tour/608296397?ref=wtd @zajonc - to nie jest próba nakłonienia Cię do zmiany planów. Raczej luźna wariacja na temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Drogi @Carraluch weź i spróbuj Ja tam jeździłem , będąc jeszcze leszczem @Q_u spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 @Carraluch nie mogę otworzyć linka , zrób proszę screenshot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carraluch Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Proszę bardzo. Zrzut ekranu słabo czytelny chyba jednak. Dziwne, bo ten link powinien działać. https://www.komoot.com/tour/608296397?ref=wtd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Dzięki, oglądam z tabletu, musiałbym wpierw się zarejestrować na komoot dobrze widać zamysł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carraluch Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Ameryki pewnie nie odkryłem. Dosyłam gpx dla zainteresowanych. 2021-12-21_608296397_Dookoła_Tatr.gpx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 13 godzin temu, Kemusi napisał: spoko Dziękuje, nie mogłem ogarnąć gdzie ta miejscowość. 14 godzin temu, Carraluch napisał: https://www.komoot.com/tour/608296397?ref=wtd Tak +/- właśnie południem chciałem jechac, tylko potem przy zachodniej stronie jeszcze kawałek dalej odwiedzić Oravski Podzamok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Przyznam ,że całych Tatr , tak zwanym dolnym reglem, nie objechałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Mi bardziej chodzi po głowie termin majowy tak by Tatry było mocno ośnieżone. Jak nic się nie zmieni to mogę wyskoczyć. Pytanie gdzie masz w planach start i czy tylko weekendy wchodzą w grę czy nie? Tak w temacie ogólnych kombinacji jak by ktoś był zwłaszcza lokalny i podał info jak obecnie wygląda dostanie się na Górków Wierch w Jurgowie. Otworzyli tam dość konkretną restaurację i zastanawiam się czy poprawili do niej dojazd albo w ogóle powstało coś nowego. Chciał bym dostać się tamtędy na Rzepisko i zjazd do Żdziaru ale na cienkich laczkach nie chce wpakować się w spore kamerdolece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 A co mają ośnieżone Tatry ,do jazdy po asfalcie? Chyba ,że kolegi @Carraluch pytasz..z tego co widać to raczej Reglem i pewnie elektrykiem ? Górków Wierch , możesz gravelem i do Żdziaru ,byle sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 (edytowane) Tak jestem dziwny bo jaram się takimi wczesnowiosennymi widokami. Już mi latem się nie che. Co do reszty to ja wiem jak się dostać na górę ale mam dość mocno kamieniste wspomnienia. Więc nadal jak ktoś by był w okolicy to prośba czy jest coś lepiej czy nie. Po co mam się jakimś szajsem mordować jak z Podspadów idzie tam asfalt. Albo jeszcze inaczej bo z asfaltu po zjeżdzie w kierunku Jurgowa jest ze 100 metrów do granicy i ponoć dalej po naszej stronie jest tam droga. Pytanie więc czy da się przebić bez kłopotu ten w sumie mikry 100 m odcinek? Byłem tam latem ale jak na złość zapomniałem to obadać. Edytowane 26 Grudnia 2021 przez Tyfon79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 #Okej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi