Mtalamu Napisano 18 Grudnia 2021 Napisano 18 Grudnia 2021 Jakie są wasze opinie o BLACKCAT WHEELS ktoś zamawiał tam koła? Blackcat wheels - koła od Czarnego Kota
MikeSkywalker Napisano 19 Grudnia 2021 Napisano 19 Grudnia 2021 @kazafaza zamawiał, i to nie byle jakie! A sam twórca kół to @thomasz ale ostatnio chyba rzadko tutaj zagląda.
kazafaza Napisano 19 Grudnia 2021 Napisano 19 Grudnia 2021 No cóż, z mojej strony można liczyć jedynie na ochy i achy - pełen zachwyt po otrzymaniu kół! Mega profesjonalne podejście do klienta, Tomek naprawdę stara się stworzyć koła które będą doskonale komplementować tak rower jak i styl jazdy cyklisty. Świetny wybór szprych, piast i obręczy, osobiście polecam koła zaplecione na "sznurkach" BERD'a które niesamowicie tłumią drgania i powodują że nawet po setce kilo na kocich łbach nadal można komfortowo kręcić bez ryzyka wypadnięcia plomb / wstrząsu mózgu / oczopląsu. Każdy decydujący się na koła plecione przez Czarnego Kota może być pewien indywidualnego traktowania i niesamowitego produktu, który znacząco podniesie wartość roweru i pomoże lekko zdobywać kolejne krajobrazy w najwyższym komforcie. Moje koła są podlinkowane w stopce, jeszcze jeden zawodnik z Forum ( @100lar3k, dodaj coś od siebie! ) niedawno także posiadł komplet pleciony sznurkami i wiem, że jest równie zadowolony!
kazafaza Napisano 19 Grudnia 2021 Napisano 19 Grudnia 2021 13 godzin temu, MikeSkywalker napisał: A sam twórca kół to @thomasz ale ostatnio chyba rzadko tutaj zagląda. ...bo zamknięto Go w ciemnym warsztacie gdzie siedzi i zawija nowe koła w sreberka
Mtalamu Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Napisano 19 Grudnia 2021 Wielkie dzieki!!!! Oby takich forumowiczów jak najwiecej! Potrzebuję fachowca, któremu można zaufać. I wszystko wskazuje na to, że to ten właściwy. Podobno ma aż 2 dobre walcowarki do szprych. Co jest bardzo rzadkie w Polsce. Jeszcze tylko jedno pytanie a jak z dostawą? Bo chyba p.Tomasz rezyduje w Szwajcarji... Mogliście śledzić przesyłkę? Było opóznienie w dostawie?
kazafaza Napisano 19 Grudnia 2021 Napisano 19 Grudnia 2021 Oprócz znakomitych kół, Tomasz Black Cat do spółki z Tomaszem Fetish Bike wytwarzają uznane wśród łilbilderów na całym globie maszyny do kalibracji naciągu szprych. Mistrzostwo! Co do terminów - Tomek ma w kalendarzu kilka, jak nie kilkanaście zleceń ale jest w stanie przewidzieć kiedy klient otrzyma koła. Aha, produkcja oraz transport odbywają się już z terenu Polski! Mogę z czystym sumieniem polecić koła zaplecione przez Black Cat, zaznaczam że nie otrzymuję % od sprzedaży
100lar3k Napisano 19 Grudnia 2021 Napisano 19 Grudnia 2021 Oooo. To ja też się wypowiem Tomek obecnie mieszka gdzieś w okolicach Wrocławia. Mam od niego koła są bardzo dobre. Kontakt fajny. Ja zamawiałem w czasie jego przeprowadzki z Szwajcarii do Polski. Termin trochę przez to poleciał, ale nie było tragedii. Koła są bardzo dobrze i dokładnie zrobione. Ja nie mam żadnych zastrzeżeń. Koła wysłane były kurierem. Strona nie jest zbyt często aktualizowana, instagram i facebook też a szkoda bo, niektóre projekty ma naprawdę fajne. Jeśli chodzi o moje koła to dostałem od niego ofertę z wyceną trzech różnych konfiguracji. Jedynie na czym mi zależało to na berdach . Wycenę dostałem w tabelce z exela [ful profeska ] gdzie wyszczególniona była cena każdego elementu wraz z wagą (oczywiście waga orientacyjna} A tutaj koła, które zamawiałem.
kazafaza Napisano 19 Grudnia 2021 Napisano 19 Grudnia 2021 Z tego co mi wiadomo to medja socjalne nie są często aktualizowane ze względu na ilość zamówień i związany z tym nawał pracy, należy pamiętać że człowiek ma jeszcze rodzinę no i nieco czasu wolnego też mu się należy Jak mawiają anglosasy: dobre rzeczy trafiają do tych co (cierpliwie) czekają! Warto poszczekać nieco na takie precle!
Mtalamu Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Napisano 19 Grudnia 2021 Zgadza sie - warto czekać! Choć w tym przypadku liczę że nie będzie to długo. Ja tylko eliminuję ryzyko. To co mi napisaliscie utwierdza mnie w przekonaniu, ze dobrze trafiłem. Od miesiąca szukam kół. Wszystko wskazuje, że wreszcie trafiłem bardzo dobrze. --------------------------- Gadałem z killkoma innymi. Albo okazało się, że mają małe szanse na zdobycie cześci, albo wręcz mnie rozczarowali, bo w przedstawiają sie jako "niewadomo co" , a jak przyszło do konktretów , to "jak wybierzesz sobie cześci, przyślesz je nam, to ci je złożymy za (wygórowaną ) cenę. " Sam cześci nie umiem dobrać, bo potrzebuję czegoś nietypowego. itd. Cenie bardzo uczciwość i odwagę, nawet jeśli gość mi mówi, od razu, że robi koła ale nie o takich parametrach. Do takich mam szacunek. I z takimi też rozmawiałem. I kupiłem do drugigo roweru. I jestem zadowlony. Drobne kretactwa/nieścislości, sprawdzam i tacy odpadają przed metą. I tak sie też stało z niektórymi. Został tylko Black Cat Wheels.
100lar3k Napisano 19 Grudnia 2021 Napisano 19 Grudnia 2021 Aż mnie zaciekawiłeś. Cóż to za koła chcesz składać, że tak długo szukasz kołodzieja. Albo jakie nietypowe elementy chcesz mieć w tych kołach?
Mtalamu Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Napisano 19 Grudnia 2021 tandem 26'' łaczna waga zawodników - cieżka, v-brake, 7 rzędow kaseta + parę innych szczegółów, teren itd. Bezpieczeństwo absolutnym priorytetem. Poza tym pewność, że uda się w rozsądnym czasie. Ja chcialem miec w 2 - 3 tyg, bo jest kiepsko z częsciami, ludzie czekaja na dostawy czesci nawet 9 miesiecy i zmnienija im terminy dostaw... (sic!). I wszystko wskazuje ze sie uda, a moze nawet szybciej ----------------------------------------- Dowiedzialem sie przez miesiąc sporo o kołach. Niektórzy może i byli niezadowoleni, ale jestem dociekliwy, meczyłem pytaniami, sprawdzałem z innymi jak tylko mogłem itd. Black Cat Wheels miał najbardziej przekonujacą oferte. Dobrze, ze do nich trafiłem jak już sporo dowiedziałem. Odpowiedzieli mi na liste pytań i przekonali fachowymi argumentami, co jest najlepsze i realne w obecnych warunkach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.