Kamill_ Napisano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 witam! Mam pytanie dotyczące przejścia z 10s na 11s a mianowicie czy jest możliwe, że moja piasta jest kompatybilna na 10 jak i 11 biegową grupę w rowerze szosowym? Pytam się ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć co to jest za model piasty ani żadnych informacji na jej temat. Szukałem ogłoszeń z moimi kołami czyli oval concept2 945 na seryjnych piastach i znalazłem ogłoszenie w którym Hiszpan deklarował, iż piasta jest kompatybilna na 10 i 11s. (Link do ogłoszenia) https://www.google.com/amp/s/www.bttbike.com/amp/682/682362.html Chciałbym dowiedzieć się tylko czy jest to woglę możliwe aby piasta do roweru szosowego mogła być kompatybilna z 10s na 11s. Za pomoc i odpowiedzi dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 Nie mieszając w to kaset mtb i dwóch wyjątków hg7/800 to: Na klasyczną kasetę w standardzie Shimano obecnie dostępne w zasadzie 2 bębenki 8-9-10 i 11road. Na pierwszy nie zaloższy szosowej kasety 11s na drugi założysz a kasety 8-9-10 wymagają dołożenia podkładki -1,85mm... bo kasety szosowe 8-9-10 od kasety 11 są węższe o 1,85mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill_ Napisano 17 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 Jest możliwość zobaczenia gołym okiem ( oczywiście w przenośni ) czy znajduje się owa podkładka na bębenku? Jeżeli tak to za pomocą zdjęcie jest Pan w stanie podpowiedzieć czy ją mam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2021 Za kasetą będziesz widział taki srebrny pierścień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.