Skocz do zawartości

[Kaseta 10s na 11s] bez zmiany piasty

Kamill_

Rekomendowane odpowiedzi

witam! Mam pytanie dotyczące przejścia z 10s na 11s a mianowicie czy jest możliwe, że moja piasta jest kompatybilna na 10 jak i 11 biegową grupę w rowerze szosowym? Pytam się ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć co to jest za model piasty ani żadnych informacji na jej temat.

Szukałem ogłoszeń z moimi kołami czyli oval concept2 945 na seryjnych piastach i znalazłem ogłoszenie w którym Hiszpan deklarował, iż piasta jest kompatybilna na 10 i 11s. (Link do ogłoszenia) https://www.google.com/amp/s/www.bttbike.com/amp/682/682362.html 

Chciałbym dowiedzieć się tylko czy jest to woglę możliwe aby piasta do roweru szosowego mogła być kompatybilna z 10s na 11s.

Za pomoc i odpowiedzi dziękuję :D

Nie mieszając w to kaset mtb i dwóch wyjątków hg7/800 to:

Na klasyczną kasetę w standardzie Shimano obecnie dostępne w zasadzie 2 bębenki 8-9-10 i 11road. Na pierwszy nie zaloższy szosowej kasety 11s na drugi założysz a kasety 8-9-10 wymagają dołożenia podkładki -1,85mm... bo kasety szosowe 8-9-10 od kasety 11 są węższe o 1,85mm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...