Skocz do zawartości

[Manetki 3x9] czy są dostępne jakieś z 2 way release?

Chleje24na7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

M4000 normalnie mają 2 way release, mam je w trekkingu i wszystko działa natomiast one są takie lekko szarawe a nie czarne, może tam wsadzili jakiś zamiennik? Ja miałem taką sytuacje kilka lat temu, że rower miał być z manetkami M2000 natomiast dotarł do mnie z M370...

Napisano

Według strony Shimano aktualne manetki Alivio SL-M3100 nie mają 2 Way Release.

https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/alivio-m3100/SL-M3100-R.html

• Mod Team
Napisano

Praktycznie wszystkie manetki z końcówki popularności 9sp mają 2 way. Niektóre starsze także. Z obecnie produkowanych i nowych to nie bardzo. szukał bym st m590.

Napisano

Mam na myśli coś co jest teraz produkowane, bo Deore/SLX/XT na pewno nie znajdę. Jeszcze widziałem, że M4000 można znaleźć, ale one strasznie dziadowsko wyglądają.

Napisano

Przecież M590 są na OLX, za 120-150 zł wyrwiesz spokojnie, a za 200 zł prawie nieużywane z wyglądu. 

Na Allegro są, ale to chińczyk, pieron wie jak z oryginalnością i jakie opłaty jeszcze.

• Mod Team
Napisano

Jedyne co mogę powiedzieć o manetkach nowych na 9sp to syf kiła i mogiła. unikać jeżeli sie da, lepsza stara obdarta 590 od nowych. Z resztą przerzutki to to samo. 

Napisano

590, 770 spokojnie idzie upolować tanio, kwestia obserwowania allegro, olx. Sam mam 770, używałem 590 (nadal mam, ale to na godzinę W) i jak możesz @Chleje24na7 to poluj na 770 (sam kupiłem rok temu za 160 zł, a teraz widywałem za 220 zł )

Napisano

Myślałem o nowych manetkach na prezent, najchętniej kupiłbym M430 alivio, które tylko XTM770 i XTR M970 ustępowały.

Sensowne M770 dostać to dramat, a ostatnio głównie po 300 złotych latają, to lepiej już na X10 przejść niż przepłacać za osprzęt do przestarzałego oraz gównianego systemu. DynaSys ucywilizował Shimano 

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...