Gość Rafał Napisano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Witam co myślicie o rowerze superior xc859 i czy jest możliwość zamontowania w nim widelca tapered bo ma główkę stożkową ale fabrycznie jest widelec z prostą rurą sterową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Odnośnie roweru - bida straszna. Odnośnie widelca - sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Chociaż właściwie żadnego nie zadałeś, bo nie ma ani jednego pytajnika...w ogóle nie ma żadnego znaku interpunkcyjnego... To powinno polecieć do kosza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rafał Napisano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Ok pierwszy raz tutaj piszę.Jeżdżę rekreacyjnie 70% las płaskie tereny śląsk 30 % asfald do pracy.Pytanie polega na tym czy przy dobraniu odpowiednich sterów jest możliwość zamontowania takiego widelca?Rower kupiłem wczoraj wcześniej był GHOST KATO 2 i mam zamiar zaraz po nowym roku zmienić widelec na powietrzny.Wybrałem rozmiar L moja waga to 88 kg i 188 wzrostu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rafał Napisano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Nie wiem jaki ty masz rower i jak jeździsz ,więc dla ciebie może bida . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Rozmiar powinien być dobry. Jeśli główka ramy jest taper, to musisz kupić odpowiednie stery - z tego co widzę, są tam półzintegrowane. Takie też trzeba wsadzić, tylko oczywiście 11/8 - 11/2". Po założeniu odpowiednich sterów możesz wsadzić widelec z taperowaną sterówką. 21 minut temu, Gość Rafał napisał: Nie wiem jaki ty masz rower i jak jeździsz ,więc dla ciebie może bida . Wyluzuj gościu... Chodzi mi o stosunek cena/jakość(komponenty). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Stery raczej mogą pozostać. Widelec z prostą rurą montowany w ramie z taperem ma odpowiednią bieżnie. Napisz jaki chcesz kupić amortyzator, bo trzeba też uwzględnić sposób mocowania piasty, może się okazać że będzie konieczna wymiana koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rafał Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Myślę o Reconie, ale ze zwykłą osią koła, nie sztywną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Kiepska decyzja. Lepiej zainwestować w sztywną oś z przodu. Jest wyraźna różnica w pracy szczególnie przy hamulcach tarczowych można to zaobserwować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BorKamienny Napisano 7 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 Nie wiem skąd TheJW się urwał ale ceny poszły ostro w górę i moim zdaniem rower jest ok w tej klasie, rama ma w pełni pochowane linki w przeciwieństwie do np Cube'a za podobną kasę który chowa tylko te biegnące przy górnej rurze. Przy tej geometrii moim zdaniem nie ma sensu iść w Deore, co do amora też bym się wahał. Jeśli to nowy rower to pojeździłbym ostro 2 może 3 sezony aż zajedzie się kasetę, łańcuch, z 2 razy opony, sprzedał i kupił coś na entry levelu XC race, czyli amor powietrzny ze sztywną osią, Deore, kąt widelca 68-69 st... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 7 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 Złota łopata za odkop 🤣 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 Ja się zastanawiam, skąd ty gościu się urwałeś odgrzebując nagle z tyłka wątek sprzed ponad pół roku. I nie za bardzo rozumiem zarzuty w moją stronę...właściwie to w ogóle nie za bardzo rozumiem, o co ci chodzi i o czym ty właściwie piszesz. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Rafał
Witam co myślicie o rowerze superior xc859 i czy jest możliwość zamontowania w nim widelca tapered bo ma główkę stożkową ale fabrycznie jest widelec z prostą rurą sterową
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.