Skocz do zawartości
  • 0

Superior xc 859

Gość Rafał

Pytanie

Gość Rafał

Witam co myślicie o rowerze superior xc859 i czy jest możliwość zamontowania w nim widelca tapered bo ma główkę stożkową ale fabrycznie jest widelec z prostą rurą sterową 

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rafał

Ok pierwszy raz tutaj piszę.Jeżdżę rekreacyjnie 70% las płaskie tereny śląsk 30 % asfald do pracy.Pytanie polega na tym czy przy dobraniu odpowiednich sterów jest możliwość zamontowania takiego widelca?Rower kupiłem wczoraj wcześniej był GHOST KATO 2 i mam zamiar zaraz po nowym roku zmienić widelec na powietrzny.Wybrałem rozmiar L moja waga to 88 kg i 188 wzrostu .

Rozmiar powinien być dobry. Jeśli główka ramy jest taper, to musisz kupić odpowiednie stery - z tego co widzę, są tam półzintegrowane. Takie też trzeba wsadzić, tylko oczywiście 11/8 - 11/2". Po założeniu odpowiednich sterów możesz wsadzić widelec z taperowaną sterówką.

21 minut temu, Gość Rafał napisał:

Nie wiem jaki ty masz rower i jak jeździsz ,więc dla ciebie może bida .

Wyluzuj gościu... Chodzi mi o stosunek cena/jakość(komponenty). ;)

Gość BorKamienny

Nie wiem skąd TheJW się urwał ale ceny poszły ostro w górę i moim zdaniem rower jest ok w tej klasie, rama ma w pełni pochowane linki w przeciwieństwie do np Cube'a za podobną kasę który chowa tylko te biegnące przy górnej rurze. Przy tej geometrii moim zdaniem nie ma sensu iść w Deore, co do amora też bym się wahał. Jeśli to nowy rower to pojeździłbym ostro 2 może 3 sezony aż zajedzie się kasetę, łańcuch, z 2 razy opony, sprzedał i kupił coś na entry levelu XC race, czyli amor powietrzny ze sztywną osią, Deore, kąt widelca 68-69 st...

Ja się zastanawiam, skąd ty gościu się urwałeś odgrzebując nagle z tyłka wątek sprzed ponad pół roku. :) I nie za bardzo rozumiem zarzuty w moją stronę...właściwie to w ogóle nie za bardzo rozumiem, o co ci chodzi i o czym ty właściwie piszesz. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...