Przemons32 Napisano 13 Grudnia 2021 Napisano 13 Grudnia 2021 Witam, potrzebuje pomocy w wyborze roweru stacjonarnego, mam 180 cm wzrostu, 80kg wagi, chodzi mi o spalenie tłuszczu, pytanie mam odnośnie tego czy wybrać rower stacjonarny mechaniczny, czy spiningowy, nigdy nie miałem doczynienia z rowerami stacjonarnymi, chciałbym się porządnie zmęczyć w te 40 minut dziennie, a nie wiem, czy rower mechaniczny pozwoli mi na to, czy będzie wystarczająco duży opór żeby się zmęczyć, czy lepiej zainwestować w rower spiningowy, jeśli spiningowy to jaki? Chciałbym się zmieści w 1200zl. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Mihau_ Napisano 13 Grudnia 2021 Napisano 13 Grudnia 2021 Spinningowy, im cięższe koło zamachowe tym lepiej, napęd na pasku. Idealnie jeśli miałby opór magnetyczny ale raczej nie do znalezienia za taką kasę Cytat czy będzie wystarczająco duży opór żeby się zmęczyć 40 minut to będziesz robił wykorzystując może 30% 😂
Przemons32 Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Napisano 13 Grudnia 2021 Okej, dzięki za szybką odpowiedź, a jakiś konkretny model? Na media expert jest rower spiningowy HERTZ FITNESS XR-220, ale nigdzie nie ma o nim opinii, i firma raczej nieznana, a co powiesz o domyos biking 100? Wybacz za tyle pytań ale jestem kompletnie początkujący w kwestii rowerów treningowych.
Mihau_ Napisano 13 Grudnia 2021 Napisano 13 Grudnia 2021 Nie ma sensu w tak niskim budżecie szukać konkretnych modeli. Żadnych dodatkowych "funkcji" miał nie będziesz wybierz biorąc pod uwagę wagę koła zamachowego i rodzaj napędu osobiście nie kupiłbym czegoś z napędem na łańcuchu (ten z decathlona taki ma), jest za głośny do domu i trzeba smarować/czyścić dość częstym problemem przy tanich roweruch jest mały zakres regulacji siodełka, czyt. może brakować wysunięcia sztycy, zanim kupisz sprawdź czy akurat tobie wystarczy
Przemons32 Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Napisano 13 Grudnia 2021 Okej, dzięki za odpowiedź, akurat głośność mi aż tak bardzo nie przeszkadza, ponieważ mieszkam sam w domu jednorodzinnym.
Mihau_ Napisano 13 Grudnia 2021 Napisano 13 Grudnia 2021 Ale to będzie tobie przeszkadzało a nie innym
Przemons32 Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Napisano 13 Grudnia 2021 Ja jakoś przeżyje, najwyżej słuchawki i już, za tak niski budżet muszą być jakieś minusy.. ale jeszcze się zastanowię, bo tak ogólnie to lepiej kupić jakiś tani rower spiningowy (1200zl) niż jakiś lepszy rower mechaniczny, albo mechaniczny(1000zl)?
Gość Napisano 13 Grudnia 2021 Napisano 13 Grudnia 2021 Ja mam z Decathlona za 500 zł ( tyle kosztował z 4 lata temu). Koło zamachowe 4kg, opór magnetyczny. Jest absolutnie bezszelestny. Tyle że jak jeździsz normalnym rowerem, to pozycja na tym "dziadko wozie" Cię wykończy. Jest beznadziejna.
Tomek21001 Napisano 13 Grudnia 2021 Napisano 13 Grudnia 2021 Mam taki z 10 lat , pancerny, napęd paskiem , ciężkie koło, opór magnetyczny, czujnik tętna na ucho, podstawowe dane ( czas,tętno,dystans,kcal itp) , można przyjąc pozycję jak nanormalnym sportowym rowerze. np tutaj Całość waży ok 40kg, cichutki, spory zakres regulacji (długość rury,położenie i wysokość siodła) deklasuje tanie sprzęty z marketów. Nie mam nic wspólnego z podlinkowana ofertą, wybrałem pierwszą z olx, być może uda się znależć lepszą.
Przemons32 Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Napisano 14 Grudnia 2021 Okej,dzięki za odpowiedzi, jak ktoś poleca jakiś konkretny model to piszcie. Decathlon to raczej zaufana strona?
Mihau_ Napisano 14 Grudnia 2021 Napisano 14 Grudnia 2021 Chcesz kupić sprzęt sportowy i nie znasz największej sieci sklepów sportowych na świecie? W samej pl ponad 50 sklepów mają
Przemons32 Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Napisano 14 Grudnia 2021 Nie znam, ze sportem miałem sporo wspólnego, ale tego sklepu nie ma w moim mieście, więc go nie znałem i tyle, chciałem się tylko upewnić czy bezpiecznie wszystko pakują itd.
Gość Napisano 14 Grudnia 2021 Napisano 14 Grudnia 2021 Kupuj bez obaw. To jest gigant z bardzo dobrą obsługą pozakupową.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.