Adaasko Napisano 13 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Siemano. Mam hamulce, ZEE w standardzie IspecB - planuje manetke SLX/XT 12s tyl - one juz sa chyba tylko Ispec 2 - czy sa jakies adaptery, patenty zeby to razem do kupy skrecic? Nie rozumiem czemu shimano tak popieprzylo tak proste zadanie w tak krotkim czasie... I w ogole - idac dalej - 12s Shimano podobno Zagra z 12s Srama? moze jest jakas Manetka starsza na IspecB 12s? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 (edytowane) I-Spec A, I-Spec B, I-Spec II, I-Spec EV (aktualne), przy grupach Mx200 będzie nowy I-Spec... Jeśli planujesz manetkę 12-rzędową, to są one w standardzie I-Spec EV, a nie I-Spec II. Dlaczego nie kupić po prostu manetki na obejmę? Ale jeśli koniecznie musi być adapter, to na szybko znalazłem od Wolf Tooth: https://www.cyklomania.pl/wolf-tooth-components-adapter-shiftmount-shimano-i-spec-ev-shimano-i-spec-b,id12931.html Na Aliexpress pewnie podobne za 50 groszy, ale ja w Ali nie umiem. Edytowane 13 Grudnia 2021 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Nowa manetka (SL-Mx100) na obejmę bez problemu będzie pasować do każdej klamki hamulcowej. W drugą stronę niestety nie jest to takie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi