Adaasko Napisano 13 Grudnia 2021 Napisano 13 Grudnia 2021 Siemano. Mam hamulce, ZEE w standardzie IspecB - planuje manetke SLX/XT 12s tyl - one juz sa chyba tylko Ispec 2 - czy sa jakies adaptery, patenty zeby to razem do kupy skrecic? Nie rozumiem czemu shimano tak popieprzylo tak proste zadanie w tak krotkim czasie... I w ogole - idac dalej - 12s Shimano podobno Zagra z 12s Srama? moze jest jakas Manetka starsza na IspecB 12s? Cytuj
TheJW Napisano 13 Grudnia 2021 Napisano 13 Grudnia 2021 (edytowane) I-Spec A, I-Spec B, I-Spec II, I-Spec EV (aktualne), przy grupach Mx200 będzie nowy I-Spec... Jeśli planujesz manetkę 12-rzędową, to są one w standardzie I-Spec EV, a nie I-Spec II. Dlaczego nie kupić po prostu manetki na obejmę? Ale jeśli koniecznie musi być adapter, to na szybko znalazłem od Wolf Tooth: https://www.cyklomania.pl/wolf-tooth-components-adapter-shiftmount-shimano-i-spec-ev-shimano-i-spec-b,id12931.html Na Aliexpress pewnie podobne za 50 groszy, ale ja w Ali nie umiem. Edytowane 13 Grudnia 2021 przez TheJW Cytuj
Dokumosa Napisano 13 Grudnia 2021 Napisano 13 Grudnia 2021 Nowa manetka (SL-Mx100) na obejmę bez problemu będzie pasować do każdej klamki hamulcowej. W drugą stronę niestety nie jest to takie proste. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi