Skocz do zawartości

[obręcz 27.5+] Uszkodzona WTB Scraper i45 - szukać takiej samej czy nie warto, jakie alternatywy?

gyrill

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka! Jeżdżę sobie na rowerze z kołami w plusie i przez niechlujstwo w kwestii ciśnienia wyszczerbiłem obręcz. 

Opłaca się jeszcze polować na taką samą do zestawu (i45 Scraper) czy to już taki czarny kruk że popłynę? Jak zobaczyłem cenę 540 złotych w pewnym znanym sklepie to zapłakałem z cicha, bo za tyle mogę mieć naprawdę solidne CAŁE KOŁO :D

Rower to hardtail, Kross Grist na oponie 27.5x2.8.

Argumenty za? Lubię mieć rzeczy do pary w rowerze. Argumenty przeciw? Drogo 😕 

Czego potrzebuję? Trudno powiedzieć, bo w góry jeżdżę raz w roku ale za to po kamieniach. A na co dzień to raczej Wielkopolska, za ostro nie latam bo nie umiem.

Nie jest to pilne bo jeździć jeździ, ale przy kolejnym niedolocie na pewno uklęknie. 

2021-12-13_14-07-52 (2).jpg

Napisano

Jak nie zrobisz sam przekładki doliczyć jeszcze usługę w serwisie, czyli wyjdzie jeszcze więcej. Ja bym założył taką samą obręcz, a nawet proponowałbym szukać jeszcze lepszych kół, to znaczy obręczy jak są, najlepiej zrobiłbym nowe dodatkowe koła przód / tył razem z tarczami, pasja rowerowa to coś więcej niż kasa.

Ja mam obręcze DT Swiss XM 551 troszku węższe bo mają szerokość wewnętrzną 40 mm. Jeżeli takie obręcze Tobie by pasowały ( też ganiam na kołach / oponach 27.5 x 2.8 właśnie na tych obręczach ) to uderzaj w DT Swiss.

A jak chcesz troszku taniej, ale też bardzo fajne porządne obręcze DT Swiss M 582 ( Miałem je kiedyś i polecam )       

Napisano

@Dokumosa gdzie znalazłeś ten model w tej cenie? Szybkie sprawdzenie mówi mi że przynajmniej 150 złotych więcej trzeba dać... Prędzej ten model 582 w tej cenie znalazłem. 

A z przesyłkami i kupowaniem osobno to już lepiej chyba uderzyć do jakiegoś składacza z dobrym stanem magazynowym.

Przy okazji, Twój lepiszczak na ramie Dartmoora jest bardziej agresywną wersją tego na czym ja próbuję jeździć :D 

Zastanawiałem się czy koła 27.5 w plusie mają sens, bo przez pierwszą godzinę jeździ się super, a potem zaczynam się czuć jakbym skakał na gumowe piłce. :D 

103261386_IMG_92822mb.jpg.c27e6c0294d43f

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...