Skocz do zawartości

[amortyzator] Rock Shox Tora Race Solo AIR 29er

porcelanowy

Rekomendowane odpowiedzi

Powitoł
Na sprzedaż amortyzator wyjęty z mojego Rometa 29era.
[B]Rock Shox Tora Race Solo AIR 29er[/b] - raczej wół roboczy niż chyża sarenka ;) ale taki na początku był mi potrzebny. Po odebraniu roweru przeserwisowany (wymiana uszczelek i oleju), pojeżdżony chyba z 1,5roku, w styczniu 2017 wymieniony na SIDa. Odczyściłem i zaległ w suchym, i ciepłym miejscu.

Robiony jeszcze na Tajwanie: magnezowe dolne nogi, stalowe górne, alu korona i stalowa rura sterowa, komora powietrzna+sprężyna.
Rura sterowa: 1 1/8" (długa na 192mm; gwiazdka nabita).
Ośka: 100mm, pod klasyczny szybkozamykacz.
Mocowanie hamulca: IS.

STAN:
- ciśnienie trzyma, olej trzyma, na tyle co mogę sprawdzić bez jeżdżenia, regulacja odbicia działa, full zablokowany ugina się kilka cm (ponoć standard w tych amo), ślurpa w środku olej przy uginaniu (też ponoć standard);
- golenie dolne bez większych rys/otarć do gołego alu poza miejscami mocowania kół i hamulców (miejsca mocowania trytytek i linek oklejone były czarną taśmą izolacyjną - i tak polecam zrobić u siebie; obwódki w górnej części to pozostałość po kleju z taśmy);
- golenie górne z kilkoma mniejszymi ryskami i jedną bardziej przepolerowaną linią przez całość : z taką przyjechał - przy serwisie mechanik nie stwierdził co było jej powodem. Widać na jednej z fotek: nie powiększała się, pod paznokciem jej nie czuć, nie zauważyłem wpływu na pracę amo. Amor jeździł zawsze z małym błotnikiem osłaniającym golenie - polecam taki założyć, bo robi robotę. Dodam swojej produkcji customa ;)
- rura sterowa prosta i bez rdzy.
Białe kwadraty na przodzie dolnych goleni to odblaskowe naklejki 3M - trzymają się i robią robotę więc zostawiam. Bez problemu do zdjęcia.

FOTKI:
tzXsCXV.jpg

JZPKtmy.jpg

CPAZ9nQ.jpg

7F4aISA.jpg

pV9AZgc.jpg

Przepolerowana linia:
rG3Iv8e.jpg
Na rowerze - dodam błotnik który jest na zdjęciu:
lvtSOQT.jpg
Album z fotkami - https://imgur.com/a/f5j5bPs

[b]Chciałbym 250zł[/b] + wysyłka.
Jeśli będzie taka wola możemy ogarnąć sprzedaż przez OLX.
Przed wysyłką dofukam powietrza do wartości którą sobie nabywca zażyczy :)
Dziękuję i zapraszam.
[b]Chciałbym 250zł[/b] + wysyłka.
Jeśli będzie taka wola możemy ogarnąć sprzedaż przez OLX.
Przed wysyłką dofukam powietrza do wartości którą sobie nabywca zażyczy :)
Dziękuję i zapraszam.

• Mod Team

Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematuJeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...