rogalR Napisano 12 Grudnia 2021 Napisano 12 Grudnia 2021 Cześć, Mam 172-173cm wzrostu i przekrok 76-77cm i wg rozmiarówka Gianta jestem nieco poza rozmiarem S i na początku M. Byłem w kilku sklepach Gianta w Warszawie i opinie są podzielone tym bardziej, że nikt tego roweru jeszcze nie miał. Nowy Revolt jest nieco dłuższy od poprzednika, a przekrok w rozmiarze M może powodować dyskomfort. Do tej pory miałem za duże rowery i tym razem nie chciałbym popełnić tego błędu. Załączam rozmiarówkę Gianta dla tego modelu wraz z jego geometrią. Będę wdzięczny za pomoc i konkretne podpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj
Mihau_ Napisano 12 Grudnia 2021 Napisano 12 Grudnia 2021 Ehhh, kolejny model z "dziwną" geometrią Ja bym wziął S i ewentualnie wrzucił dłuższy mostek w razie potrzeby. Cytuj
SpinOff Napisano 12 Grudnia 2021 Napisano 12 Grudnia 2021 Też mi to wygląda na S. 570mm stacku przy tym przekroku to i tak sporo. Cytuj
Gość Napisano 13 Grudnia 2021 Napisano 13 Grudnia 2021 Moim zdaniem powinieneś odpuścić ten model. Najlepiej gdy jesteś w górnym zakresie rozmiarówki Cytuj
rogalR Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Napisano 13 Grudnia 2021 Ja na 80-90% jestem zdecydowany na S, chcę się tylko upewnić, czy dobrze myślę. Co do innego modelu/producenta, to u mnie krytyczny jest przekrok, który u większości producentów zmusza mnie do wyboru rozmiaru XS lub nawet 2XS, a to nie będzie dobrze przy moim wzroście. Zostaje mi tak naprawdę Merida (Silex) i właśnie Giant. Cytuj
rogalR Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Napisano 14 Grudnia 2021 Zamówiłem S 😃 Dziękuję za pomoc 😊 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi