rogalR Napisano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Cześć, Mam 172-173cm wzrostu i przekrok 76-77cm i wg rozmiarówka Gianta jestem nieco poza rozmiarem S i na początku M. Byłem w kilku sklepach Gianta w Warszawie i opinie są podzielone tym bardziej, że nikt tego roweru jeszcze nie miał. Nowy Revolt jest nieco dłuższy od poprzednika, a przekrok w rozmiarze M może powodować dyskomfort. Do tej pory miałem za duże rowery i tym razem nie chciałbym popełnić tego błędu. Załączam rozmiarówkę Gianta dla tego modelu wraz z jego geometrią. Będę wdzięczny za pomoc i konkretne podpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Ehhh, kolejny model z "dziwną" geometrią Ja bym wziął S i ewentualnie wrzucił dłuższy mostek w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Też mi to wygląda na S. 570mm stacku przy tym przekroku to i tak sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Moim zdaniem powinieneś odpuścić ten model. Najlepiej gdy jesteś w górnym zakresie rozmiarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalR Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Ja na 80-90% jestem zdecydowany na S, chcę się tylko upewnić, czy dobrze myślę. Co do innego modelu/producenta, to u mnie krytyczny jest przekrok, który u większości producentów zmusza mnie do wyboru rozmiaru XS lub nawet 2XS, a to nie będzie dobrze przy moim wzroście. Zostaje mi tak naprawdę Merida (Silex) i właśnie Giant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalR Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 Zamówiłem S 😃 Dziękuję za pomoc 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi