bobik2 Napisano 6 Grudnia 2021 Napisano 6 Grudnia 2021 Witam. Zastanawiam się nad wymianą kół w swoim Specialized Roubaix SL4 (hamulce szczękowe). Myślę o dobrych kołach aluminiowych do 2000zł. Chętnie kupiłbym coś używanego, ale pytanie czy warto brać ryzyko tego że będą w kiepskim stanie za oszczędność kilkuset złotych? Przykładowo znalazłem coś takiego: https://m.olx.pl/d/oferta/kola-szosowe-campagnolo-eurus-dpro-szosa-przelaj-gravel-CID767-IDJeeyK.html A może opłaca się skorzystać z firm składających koła? Tutaj mam jednak wątpliwości, czy przy takim budżecie jest w ogóle sens i czy zbyt duża cześć z założonej kwoty nie pójdzie po prostu na wynagrodzenie konstruktora. Tak więc proszę o podanie jakichś sensownych modeli i o odpowiedź czy warto ich szukać jako używanych, czy jednak zakupić nowe.
Setorix Napisano 6 Grudnia 2021 Napisano 6 Grudnia 2021 Do 2k albo bym szukał jakiś fajnych alucarbonów (czasami się da bontragery dorwać) albo jakieś składane DT350 R460 (okolice 1550-1600g) i do tego ogumienie bo droższych alusów niż 1500zl wg mnie nie warto ale może ktoś ma inne spostrzeżenia
kemot1974 Napisano 6 Grudnia 2021 Napisano 6 Grudnia 2021 witam, w tym przedziale cenowy jest spory wybór kół, osobiście mam bardzo dobre doswiadczenie z Daveo Na przestrzeni kilku lat miałem przyjemność zakupić kilka kompletów kół w tej firmie i zawsze byłem zadowolony z otrzymanego produktu w kontekście jakość/cena
Mihau_ Napisano 6 Grudnia 2021 Napisano 6 Grudnia 2021 Zacznij od kół składanych. Piasty DT + obręcze DT i będzie to najrozsądniejsze wyjście - napisz do daveo/lemonbike itd. i zobacz jaką konfigurację zaproponują przy twojej masie. Nie ma sensu kupować systemowych, mało popularnych kół jak te campy z linku, kiedy się coś stanie to będą do wyrzucenia, nie ma do tego części zamiennych. Propozycja alu-carbon to w ogóle śmiech;P
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.