krzywy187 Napisano 5 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 Witam, niedługo postanawiam zmienić heble u siebie ze Sram Level na coś lepszego i oto moim wyborem są w podobnej cenie hamulce od Shimano: br-m6120 (Deore 4 tłoczki) slx 7100 (2 tłoczkowe) Generalnie zależy mi żeby wydajność miały jak najlepszą , nie rozumiem za bardzo grup Shimano (wybór pomiędzy Deore a SLX), tak wiec czy warto wybrać grupę wyższą 2 tłoczki czy grupę niższą i 4 tłoczki ? Wiem że nie powinienem się sugerować samą budową bo może SLX okazałyby się skuteczniejsze w górach. Byłbym wdzięczny za opinie co do wyboru i jak patrzeć na te grupy od Shimano. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 5 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 Takich pytań w necie naliczyłem na szybko kilkadziesiąt. Pod każdym pytaniem odpowiedzi jasno postawione: 4 tłoczki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 6 Grudnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 W góry na długie zjazdy i/lub jak sporo ważysz 4 tłoczki będą lepszą opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi