Skocz do zawartości
  • 0

Obręcz 24h piasta 32h

Gość Tomek

Pytanie

Dzień dobry,

Mam chyba dość proste pytanie, chcę się w zasadzie upewnić.

Poszła mi piasta-bębenek w kole z 24 szprychami. Piasta ma dwa proste kołnierze po 12 otworów, no i rozważam kupienie nowej piasty i zaplecenie koła asymetrycznie 16/8 czyli tak jak jest masa kół robiona. Model piasty które mnie interesuje jest dostępny oczywiście w różnych wersjach otworowych ale nie ma takiego 16/8 za to jest symetryczny 32 czyli 16/16. Zaplótł bym po prostu stronę napędową normalnie 16-16 a przeciwnapędową co drugi otwór lewego kołnierza piasty 16/2-8. Piasta pod normalne j-bandy 

I pytanie - czy są jakiekolwiek przeciwskazania co do takiego rozwiązania?

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, chodzi o takie coś. Mam inne tak plecione koła i jestem b.zadowolony.

Mavic absolutnie nie chodzi w grę. Mavic isopulse to mi właśnie padł i na pewno nie będę go dłużej próbował odkupić. Więc teraz to ma być serwisowalne normalnie koło z dostępnymi normalnie i w normalnej cenie częściami.

Myslałem o zwykłych szprychach pokroju sapimów laserów i np. o dość taniej a dobrej piaście wh-9000, którą się da kupić w wersji 32h za 330zł. Ale właśnie zaplecionej w sposób jaki są zaplecione chociażby niektóre z fulcrumów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...