maly_jasio Napisano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Hej, potrzebuje opinii znawców tematu w sprawie kamerek rowerowych, ewentualnie wideorejestratorów. Miałem kamerkę Sony HDR-AS50 i byłem z niej bardzo zadowolony. Niestety rozbiła mi się soczewka. Kamerka włącza się, ale nie ma na rynku osobnych soczewek a używki są dośćdrogie. W porównywarce Ceneo i innych można porównać z reguły parametry na których specjalnie mi nie zależy. A to na czym mi zależy to: - długi, nawet kilkugodzinny, czas nagrywania na jednej baterii - goła kamerka dokręcana bezpośrednio do mocowania, tak żeby nagrywała dźwięki - w HDR-AS50 lubiłem jeszcze jej podłużny kształt, tj osobom z naprzeciwka nie rzucała się w oczy, bo widziały tylko samą soczewkę - kompresja pliku filmowego do znośnego formatu, który nie waży zbyt wielu GB lub MB - jeden plik filmowy na ponad kilkugodzinne nagrywanie, bez atomatycznych cięć na mniejsze pliki Nie zależy mi na jakości super 4K z niesamowitą rodzielczością czy na wyświetlaczach. Górę biorą powyższe zalety. Co moglibyście polecic? Cena do 1000zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 4 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2021 nic podobnego nowego na rynku nie ma. Albo używka ponownie z Sony ( jak już masz 1000 zł to FDR-X3000R w tych okolicach możesz kupić, albo używki od as15 do as100 za 200-400 zł ). Ja poszedłem po tym jak Sony AC zniszczyłem w Dji Osmo - kupiłem za 1100 zł nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.