Exmind Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Witam serdecznie. Jakis czas temu zakupiłem sobie rower Kona CoilAir Deluxe i chciałbym w nim zmienić całe zawieszenie w Amortyzacji ,nawet dla wizualizacji wzrokowej Kashima Coated 😁 Przedni amortyzator jaki w nim siedzi to : Fox 36 FIT RC2 o skoku 160mm mierząc metrowką. Dolny Damper : Fox Float RP23 190x55 Pytanie czy istnieje nadzieja na zamontowanie lepszej Amortyzacji w tym rowerku z powłoką Kashima Coated. Mam też przedni Amortyzator który leży w garażu FOX 34 Talas 29 FIT CTD (150-120) o 160mm skoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Grudnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 A ta Kona to nie jest przypadkiem na koła 26'? Jeśli tak, to ciężko będzie dorwać Foxa z Kokoshimą, a ten z garażu to jest pod koła 29. W celu " wizualizacji wzrokowej" lepiej zacznij od wymiany mykmyka na model z wewnętrznym prowadzeniem przewodu, bo taki wiszący jak masz teraz paskudnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exmind Napisano 2 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 (edytowane) Do wiosny wytrzyma 😁 A co do Kony wiem że jest na kołach 26 a amortyzator funkcjonował na kołach 27,5 co ma to do tego? Czy mogę zamontować Damper o rozm 200x55? Czy koniecznie musi być o tych samych rozmiarach. Edytowane 2 Grudnia 2021 przez Exmind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Grudnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Od strony mechanicznej montować możesz, ale zmieni to geometrię i sensu większego nie ma. Podobnie jak zakładanie amora dedykowanego pod kola 29 do roweru z kołami 26'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 O niekompatybilnej sterówce nie wspominając. Ty masz ramę pod 1 1/8 cala, a wszystkie amortyzatory teraz są pod stożkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exmind Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Wiem. Sorry nie będę obijał w bawełnę. Mam stary jeszcze rower i dumam co mogę z niego sprzedać by doinwestować w swój konkretny cel tak jak pisałem wyżej. Dzis próbowałem wsadzić stare koła pod Kone 27,5 i weszły jest nawet z 2 cm luzu by dokupić opony z większą szerokością,tylko przedni amor ma wejście 20mm i jest lipa nie wsadzę przedniego koła . Sam nie wiem od czego zacząć,doszedłem do wniosku że zostawię sobie dwa komplety kół. Jedne na Zimę a drógie na wiosnę. Amor ze starego roweru idzie na sprzedaż i zakup pod koła 27,5 ze stożkowym wejściem, tylko nie wiem jaki Amor byłby najlepszym rozwiązaniem by móc wsadzić dwa kompletne koła Float ,Talas? O jakim skoku. Tak naprawdę jestem zaskoczony że jeździłem starym rowerem o Amorze pod koła 29 😂 I chyba nie korzystałem z całego jego skoku ponieważ było by za wysoko he he . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi