Amarider Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Cześć zakładałem niedawno nową klamkę slxm7100 po gwarancji. Dziś przypomniało mi się że nie założyłem trzpienia. Co zmieni brak trzpienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Przy mocniejszym szarpnięciu przewód może wypaść z klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 No i zaciskasz w niekontrolowany sposób oliwką koniec przewodu. Czyli przewód jest luźniej osadzony w klamce i na dodatek masz zmniejszony przekrój przewodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 ...niby tak, ale taka magura hs33 trzpienia nie posiada a działa :-) Tam przewód ma inną konstrukcję, jest twardszy. Rozebrać i zrobić zgodnie ze sztuką. Za duże ryzyko aby tak kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Oliwka zaciska się na trzpieniu, raz że przewód ma się o co zapierać dwa że nie zgnieciesz samego przewodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 2 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Mogę użyć oliwki od tektro do przewodu shimano? Przewód od sainta m810 klamka slx m7100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Kup Shimano. Wsadzisz Tektro i za chwilę będziesz robił trzecie podejście. W jakimkolwiek rozsądnym serwisie powinni mieć na sprzedaż/ serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi