Enjama Napisano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Witam Mam Kross Trans Arctica 2017 i wyciągniety łańcuch. Chciałem go zmienić, ale nie widze dostępnych łańcuchów 118 ogniw dla 8 rzędowych kaset Liczyłem ogniwa i na pewno jest 118 Kasete z tyłu mam Shimano Acera HG31-8 11-32T Łańcuch był firmy KMC HV700 Znalazłem jeden jedyny na allegro firmy PYC za 25 zł, coś tanio nie wiem czy to dobra firma. Może są jeszcze jakieś inne pod taką kasetę ? proszę o pomoc z wyborem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingins Napisano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 KMC X8.93/99 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enjama Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Te co podałeś mają 114/116 ogniw Czy jak założę 116 ogniw czyli o 2 mniej niż mam teraz to też bedzie ok ? Nie trzeba regulować wtedy przerzutki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 116 powinno starczyć jeżeli nie będziesz jeździł na największym blacie korby i największej zębatce korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 2 godziny temu, Enjama napisał: Mam Kross Trans Arctica 2017 i wyciągniety łańcuch. pewnie kaseta już nie przyjmie nowego łańcucha ;-(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enjama Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 kasetę wymienię na taką samą jak mam teraz, słyszałem że powinno się wymieniać kasete przy wymianie łańcucha. A przebieg to jakies 6-8 tys km na tym zestawie Dziwi mnie tylko że nie można już kupić takiego samego łańcucha czyli 118 ogniw dla 8 rzędowej kasety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Łańcuch zazwyczaj trzeba dobrać do napędu, przygotować- odpowiedni skrócić zazwyczaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajgana Napisano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Może łańcuch jest za długi? Wymieniaj łańcuch częściej, to nie będziesz musiał za każdym razem wymieniać kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 10 godzin temu, remover napisał: jeżeli nie będziesz jeździł na największym blacie korby i największej zębatce korby. 116 starcza u mnie na blacie 48T i kasecie 42T. 118 ogniw to dość długi łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingins Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 17 godzin temu, Enjama napisał: ,słyszałem że powinno się wymieniać kasete przy wymianie łańcucha. Bujda na resorach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Nie taka zupełnie bujda. Powinno się kasetę zmieniać, przy zmianie łańcucha. Tylko nie za każdym razem. Chodzi o to żeby nie zakładać starego łańcucha na nowa kasetę. Odwrotnie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 W dniu 1.12.2021 o 16:39, Enjama napisał: Dziwi mnie tylko że nie można już kupić takiego samego łańcucha czyli 118 ogniw dla 8 rzędowej kasety Są do dostania 122 czy nawet więcej ale będą droższe bo dedykowane do elektryków. Z 8rz np. KMC E8 ma 122, Connex 8SE 136L ma 136 (są też wersje ze 124), SUNRACE 8S CNM8E może mieć 138, są jeszcze jakieś mniej znane firmy YBN, Taya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.