zjadarka Napisano 29 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Cześć, Jaki rozmiar Eskera polecalibyście dla kogoś o wzroście 180 i przekroku 80? M czy L? 80x0.66 = 53,13 Wedle tabelki na stronie producenta powinienem jeździć na L (https://kross.eu/pl/rowery/szosowe/gravel/esker-6-0-czarny-szary-polysk) Jednakże w sklepie jeździłem na eskerze 2.0 w rozmiarze M i L i... skłaniałbym się bardziej ku M. Było mi delikatnie wygodniej na mniejszym rowerze. Na L z kolei byłem bardziej wyciągnięty, przez co czułem napięcie w dole pleców. No i jestem rozdarty. Brać M? Czy L i kombinować z długością mostka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 29 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Zmierz przekrok jeszcze raz, bo z 80cm zawisłbyś na tej L-ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjadarka Napisano 29 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Cytat Zmierz przekrok jeszcze raz, bo z 80cm zawisłbyś na tej L-ce No właśnie dwa razy mierzyłem. Nawet raz żona mnie mierzyła. Za każdym razem wychodzi 80-81 cm. No i na L-ce faktycznie jak stałem nad ramą to odległość do jajek to było kilka cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradz Napisano 29 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Ja mam L przy przekroku 90 i wzrost ok 179. Jak dla mnie rozmiar jest OK. Zajrzyj na FB tam na pewno ktoś z Krossa Ci odpowie (Kross Esker Fan Klub). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 29 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 @zjadarka W takim razie L-ki nie polecam, właśnie ze względu na górną rurę. Mam 86cm przekroku i gdy przypadkiem stanę bliżej główki ramy, to zaczyna się robić ciasno, więc z Twoimi 80cm prędzej czy później przydzwonisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi