zjadarka Napisano 29 Listopada 2021 Napisano 29 Listopada 2021 Cześć, Jaki rozmiar Eskera polecalibyście dla kogoś o wzroście 180 i przekroku 80? M czy L? 80x0.66 = 53,13 Wedle tabelki na stronie producenta powinienem jeździć na L (https://kross.eu/pl/rowery/szosowe/gravel/esker-6-0-czarny-szary-polysk) Jednakże w sklepie jeździłem na eskerze 2.0 w rozmiarze M i L i... skłaniałbym się bardziej ku M. Było mi delikatnie wygodniej na mniejszym rowerze. Na L z kolei byłem bardziej wyciągnięty, przez co czułem napięcie w dole pleców. No i jestem rozdarty. Brać M? Czy L i kombinować z długością mostka? Cytuj
SpinOff Napisano 29 Listopada 2021 Napisano 29 Listopada 2021 Zmierz przekrok jeszcze raz, bo z 80cm zawisłbyś na tej L-ce Cytuj
zjadarka Napisano 29 Listopada 2021 Autor Napisano 29 Listopada 2021 Cytat Zmierz przekrok jeszcze raz, bo z 80cm zawisłbyś na tej L-ce No właśnie dwa razy mierzyłem. Nawet raz żona mnie mierzyła. Za każdym razem wychodzi 80-81 cm. No i na L-ce faktycznie jak stałem nad ramą to odległość do jajek to było kilka cm. Cytuj
konradz Napisano 29 Listopada 2021 Napisano 29 Listopada 2021 Ja mam L przy przekroku 90 i wzrost ok 179. Jak dla mnie rozmiar jest OK. Zajrzyj na FB tam na pewno ktoś z Krossa Ci odpowie (Kross Esker Fan Klub). Cytuj
SpinOff Napisano 29 Listopada 2021 Napisano 29 Listopada 2021 @zjadarka W takim razie L-ki nie polecam, właśnie ze względu na górną rurę. Mam 86cm przekroku i gdy przypadkiem stanę bliżej główki ramy, to zaczyna się robić ciasno, więc z Twoimi 80cm prędzej czy później przydzwonisz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi